Екоінспектори провели на Львівщині 141 рейд

13:00 16 липня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Начальник Державної екологічної інспекції у Львівській області Микола Маланич звітував у вівторок, 16 липня,під час апаратної наради в ОДА про результати здійснення державного нагляду (контролю) й відшкодування порушниками заподіяних збитків.

Про це повідомили в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «Інспекція здійснила в першому півріччі 2019 року 346 планових перевірок, 127 позапланових та 141 рейд. Кількість притягнутих порушників – 854».

Микола Маланич зазначив також: «У  першому півріччі 2019 року Інспекція нарахувала 25 мільйонів 756 тисяч гривень збитків, заподіяних державі внаслідок виявлених порушеньт за сферами контролю. До прикладу, ця цифра у першому півріччі минулого року становила 13 мільйонів 925 тисяч гривень».

«Відтак, за підсумками першого півріччя до державного бюджету, шляхом відшкодування порушниками заподіяних збитків, надійшли кошти на суму 7 мільйонів 573 тисяч гривень. Серед найбільш поширених порушень вимог природоохоронного законодавства, виявлених під час проведення перевірок, – порушення правил ведення первинного обліку кількості вод, що забираються з водних об'єктів і скидаються до них – самовільний забір підземних прісних вод; викид забруднюючих речовин в атмосферне повітря без дозволу спеціально уповноваженого органу виконавчої влади; порушення правил ведення первинного обліку та здійснення контролю за операціями поводження з відходами; порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації,  знешкодження, видалення або захоронення», – поінформували також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів