Допустимі концентрації забруднюючих речовин перевищені в усіх водоймах Львова

12:15 6 липня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Хімічна лабораторія «Адміністративно-технічне управління» відібрала цього року 70 проб води.

Про це повідомили сьогодні, 6 липня, у Львівській міськраді, де також поінформували: «За результатами аналізів, вода у всіх 35 водних об’єктах, які розташовані або ж беруть початок на території міста, має перевищення гранично-допустимих концентрацій забруднюючих речовин. За словами керівника хімічної лабораторії Ігоря Гуменного, це пояснюється забрудненням водойм твердими побутовими відходами, використанням вод для миття автомобілів, загниванням рослинності тощо.

«Зокрема, у другому кварталі 2017 року найбільш «забруденими» (перевищення п’яти і більше компонентів, таких як залізо, азот, амоній, аміак, фосфати і завислі речовини) виявились річка «Зубра» в селі Зубра, потік «Білогорський» на вулиці Широкій, потік «Водяний» на вулиці Авіаційній,7, став на вулицях Богданівській і Пластовій, річка «Марунька» (на відстані 500 метрів від дороги Львів-Винники), потік «Кривчицький» на вулиці Старознесенській, 200, потік «Лисиницький» на вулиці Тракт Глинянський,150. Перевищення гранично-допустимих концентрацій лише одного компоненту – завислих речовин, спостерігалося в ставі на вулиці Пекарській, 50, в каскад, декоративних ставків на вулиці Вахнянина, 29, в лісопарку «Погулянка» в Личаківському районі Львова й; ставі на вулицях Митрополита Липківського й  Заклинських. Аналізи проводились на наявність таких забруднюючих речовин, як: залізо загальне, азот амонійний, аітрати, аітрити, фосфати, лужність, хлориди, сульфати, завислі речовини, сухий залишок, жири, СПАР, ХСК, БСК-5 та нафтопродукти.», – поінформували також у міськраді.

Керівник хімічної лабораторії КП «Адміністративно-технічне управління» Ігор Гуменний пояснив: «У весняно-літній період спостерігається збільшення кількості показників з перевищенням та величиною забруднення. Перевищення гранично-допустимих концентрацій зумовлені забрудненням водойм твердими побутовими відходами, використанням вод для миття автомобілів, загниванням рослинності та цвітінням водойм тощо».

Хімічна лабораторія КП «Адміністративно-технічне управління» проводить заміри води на 35 водних об’єктах, які розташовані або ж беруть початок на території міста. Це три річки, девєznm потоків і 23 ставки. Також обстежують csv водойм міських парків. Це парк «Піскові озера», «Горіховий гай», Стрийський парк, Снопківський парк, парк «Знесіння», «Шевченківський гай» і лісопарк «Погулянка», – повідомили також  сьогодні, 6 липня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів