Донор врятував у Львові життя собаці

14:15 26 березня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Львівське комунальне підприємство «Лев» презентувало банк крові, який запрацював на базі Першої комунальної ветеринарної клініки комунального підприємства «Лев», де вже взяли кров у перших донорів.

Про це повідомили у вівторок, 26 березня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «А вже вчора ветеринари клініки завдяки банку крові врятували життя маленькому пацієнту. У цуценяти хаскі віком 2,5 місяці було виявлено бабезії (внутріклітинні паразити, які уражають еритроцити крові у тварин та людей)».

Лаборант комунального підприємства «Лев» Тарас Басараб розповів: «Тварина майже не реагувала на зовнішні подразники. В першу годину вливання еритроцитарної маси цуценя вже почало піднімати голову. Після завершення процедури тварина була активною, змогла сама підвестися на лапи і ходити по клініці. А згодом пацієнт з радістю зустрів господаря і був відпущений додому».

У Першій комунальній ветеринарній клініці ЛКП «Лев» повідомили: «Зараз є потреба у поповненні банку крові. Якщо ваш собака здоровий, вакцинований, масою від 25 кг та віком два-вісім років, то він може стати донором та врятувати життя тваринам, які цього потребують. Запис – за телефоном (068) 535-45-45. А для тих, хто має бажання підтримати проект (за обладнання банку крові ЛКП «Лев» ще має сплатити 92 000 гривень), на сайті «lkplev.com» є кнопка «Donate», пункт «Банк крові для тварин Львова».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів