Бабак віщуватиме у Львові весну 15 лютого

10:45 14 лютого 2017 р.

Фото до новини


Фото: vgolos.com.ua

У Львівському міському дитячому еколого-натуралістичному центрі на вулиці Кубанській відбудеться в середу «Свято бабака».

У Львівському міському дитячому еколого-натуралістичному центрі розповіли: «15 лютого в Україні відзначають свято Стрітення Господнього. З давніх-давен Стрітення чекали з особливим нетерпінням. До цього свята приурочувалося чимало обрядів, як церковних, так і побутово-господарських. У цей день люди спостерігали за погодою і змінами у природі та прогнозували прихід весни. За народним повір’ям, в цей день зима зустрічається з весною. Також існує прикмета: якщо бабак, вилізши з будиночка, побачить свою тінь (надворі буде сонячно), то весна буде пізньою. У народі цей день ще називають Зимобором, коли «зима з весною стрічається та силами міряються, кому ще панувати».

Відтак, у міському дитячому еколого-натуралістичному центрі запрошують усіх львів'ян та гостей міста 15 лютого о 12.00 на «Свято бабака», яке відбудеться на його теренах на вулиці Кубанській, 12. Програмою свята передбачено святковий виступ гуртківців центру, частування весняними жайворонками та весняний прогноз бабака.

Про це повідомили сьогодні, 14 лютого, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів