ЗРК «Бук», який збив малайзійський літак, перекинули з Росії разом його з екіпажем вранці 17 липня (аудіо)

15:41 18 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з YouTube

Про це йдеться в перехоплених співробітниками СБУ переговорах диверсантів з їхніми начальниками з головного розвідуправління генштабу збройних сил РФ.


Відео: Служба безпеки України

Служба безпеки України інформує сьогодні, 18 липня, в повідомленні «Здобуті СБУ переговори терористів підтверджують отримання з Росії зенітно-ракетного комплексу «Бук-М» разом з російським екіпажем»:

«Голова СБУ Валентин Наливайченко на брифінгу оприлюднив докази того, що терористи отримали із Росії зенітно-ракетний комплекс «Бук-М» разом із екіпажем, що підтверджується перехопленими розмовами терористів. «Кримінальне провадження за фактом збиття авіалайнера, що мало місце над територією України, розпочате слідчим управлінням СБУ за статтею «Терористичний акт». Пасажирський авіалайнер був збитий ракетою із ЗРК «Бук-М», що разом з екіпажем був переправлений з території Росії. Цьому є докази», – сказав Наливайченко.

Він наголосив, що Служба безпеки України має намір домагатися ідентифікації екіпажу зенітно-ракетного комплексу, яким був збитий цивільний малайзійський лайнер. «Для нас зараз найголовніше встановити, в тому числі через міжнародні інституції (під час заслуховування на спеціальних засіданнях і в ООН, і в ОБСЄ), від російської сторони отримати прізвища всіх трьох членів екіпажу – російських військовослужбовців - які безпосередньо управляли ЗРК «Бук-М» і які безпосередньо натиснули на гашетку і запустили ракету проти мирного пасажирського літака», – заявив Наливайченко.

Натомість «Телевізійна служба новин» каналу «1+1» цитує сьогодні, 18 липня, в повідомленні «СБУ надала підтвердження передачі терористам «Бук-М» з екіпажем з території РФ»:

«Служба безпеки України оприлюднила розмови терористів, у яких підтверджується отримання бойовиками так званої ДНР зенітно-ракетного комплексу «Бук-М» з території Росії. ЗРК переправили до України разом з екіпажем.

14 липня службою безпеки вперше були отримані дані про те, що терористи мають «Бук», однак інформацію про перебування установки на території України тоді не вдалось підтвердити.

17 липня вранці розвідка дізналась, що установка була передана з екіпажем біля міста Суходольськ. О 9 ранку «Бук-М» доправили до Донецька, потім до Первомайська. Також разом з ЗРК «Бук» надійшли 3 одиниці самохідних артилерійських установок «Гвоздика».

У розмовах терористів з офіцерами ГРУ ГШ ЗС РФ зрозуміло, що вони очікують не тільки на техніку і підкріплення, але й на вогньову підтримку з території Росії».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів