Зі «Свободи» виключили тих, хто піддалися на провокацію (доповнено відеосюжетами)

17:37 2 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Двоє учасників смолоскипної ходи на честь Бандери кинули вчора до фойє готелю в Києві палаюче ганчір’я.


Відео: YouTube

Цьому передувала розповідь чоловіка з мегафоном, який назвав готель «Прем’єр Палас» в центрі столиці «сучасним публічним домом» і закликав «передати привіти – феєрверки, бахкалки і тому подібне». Однак пожежі не сталося – працівники готелю викинули палаючі речі з фойє і загасили їх вогнегасниками.

Між охоронцями готелю і кількома учасниками ходи відбулася сварка, яка швидко закінчилася. Про це повідомляє сьогодні, 2 січня, «Радіо Свобода».

Також у четвер прес-служба ВО «Свобода» заявило, що інцидент під час вчорашньої смолоскипової ходи на честь Степана Бандери в Києві є провокацією, після якої двох свободівців вилучили з лав об’єднання. В заяві з цього приводу мовиться також:

«З приводу інциденту, який виник після маршу біля готелю «Прем’єр Палас», ВО «Свобода» заявляє, що засуджує ці провокаційні дії. 2 січня політвиконком об’єднання проаналізував результати акції. За результатами перевірки ухвалено рішення про виключення з лав ВО «Свобода» двох осіб, які були втягнуті в інцидент і які піддалися на провокацію». 

Як стверджують також ВО «Свобода», «на спланований і зрежисований характер провокації вказує той факт, що обліковий запис, на якому з’явилося «змонтоване відео», був створений напередодні, а «відео активно розпіарили провладні «боти». Відтак прес-служба цієї партії наголошує: «Розцінюємо цей інцидент під час маршу як провокацію проти «Свободи», націоналістичного руху, проти Бандери». Про це повідомляє у четвер також «Радіо Свобода».

Як інформував «Щоденний Львів», вчора лідера ОУН Степана Бандеру вшановували у Києві, а також у Львові, де теж пройшов смолоскипний марш на його честь.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів