Жовківський район: прокуратура – райрада – 1:1

13:28 31 січня 2014 р.

Герб Жовківського району

Герб Жовківського району
Фото: zhovkva-rda.gov.ua

Упродовж 2013 року прокуратурою Жовківського району Львівської області тричі були оскаржені до суду рішення Жовківської районної ради як такі, що суперечать вимогам Закону України «Про місцеве самоврядування». Одне з них – скасоване, друге - досі на розгляді, третє – залишене судом чинним.

А ось розпорядження Жовківської районної державної адміністрації не оскаржувалися прокуратурою Жовківського району жодного разу у минулому році. Таку відповідь дав прокурор Жовківського району на інформаційний запит Львівського прес-клубу.  Щоправда, неповну, оскільки у цій відповіді не перелічені конкретні рішення Жовківської районної ради, що були оскаржені районною прокуратурою. Немає цих оскаржуваних рішень і на офіційному сайті Жовківської районної ради.

Зате у відповіді на інформаційний запит Прес-клубу, підписаній головою Жовківської райради Тадеєм Шваєм, конкретизовано, що із трьох прокурорських оскаржень тільки одне задоволене Окружним адміністративним судом. Проте це принципове рішення: "Про політичну ситуацію, яка склалася в Україні" від 10 грудня 2013 року. Саме його суд  швидко скасував на вимогу прокурора.

Крім того,  суд відмовив  прокурору у задоволенні його позовних вимог щодо рішення Жовківської райради від 22 листопада 2012 року "Про звіт голови Жовківської районної державної адміністрації про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Жовківського району на 2012 рік у першому півріччі 2012 року".

На розгляді в Окружному адімінстративному суді за поданням прокуратури перебуває справа про визнання протиправним і скасування ще одного рішення райради від 22 листопада 2012 року: "Про внесення змін до статутів комунальних загальноосвітніх навчальних закладів Жовківського району".

Нагадаємо, що 29 січня 2014 року відбулася позачергова 29-а сесія Жовківської районної ради VI-го демократичного скликання, яка прийняла, зокрема, такі рішення: 1. Про визнання Народної Ради України колегіальним органом, уповноваженим представляти інтереси народу України. 2. Про утворення виконавчого комітету Жовківської районної ради. 3. Про утворення муніципальних дружин. ...5. Про заборону діяльності місцевих осередків Комуністичної партії України та Партії регіонів на території Жовківського району Львівської області.

У відповідь на це органи прокуратури Львівської області продовжують заявляти до Львівського окружного адміністративного суду позови щодо скасування незаконних рішень органів місцевого самоврядування, прийнятих після 16 січня.


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів