Жінок-військовослужбовиць на Львівщині нагороджуватимуть відзнакою імені Олени Степанівни

15:54 14 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Відзначатимуть жінок, які служать у Збройних Силах України й активно беруть участь у захисті держави від російського окупанта.

Постійна комісія з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради рекомендує проголосити 2024 рік на Львівщині - роком Володимира Шухевича і отця Августина Волошина.

Депутати запропонували також створити обласну відзнаку імені Олени Степанів-Дашкевич (Олени Степанівни) – першої в історії України жінки-офіцера на військовій службі (на головному фото).

Відзнакою нагороджуватимуть жінок, які служать у Збройних Силах України й активно беруть участь у захисті держави від російського окупанта.

Довідково

Олена Степанів-Дашкевич (Олена Степанівна) – вчена, педагогиня, членкиня Наукового товариства імені Шевченка у Львові, була ув'язненою у сталінських концтаборах (1949–1953).

Отець Августин Волошин був президентом Карпатської України. У 2024 році виповниться 150 літ від дня його народження.  

Володимир Шухевич, український громадський діяч, етнограф, педагог і публіцист, член Наукового товариства імені Т. Шевченка, дідусь головного командира УПА, генерала Романа Шухевича.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів