Зенітно-ракетним комплексом «Бук», який збив «Boeing 777», керував російський екіпаж, – очевидці

08:50 9 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Місцевий житель засвідчив: «Вони говорили чистою російською мовою. Вони вимовляють «г» по-іншому».

Зенітно-ракетним комплексом «Бук», поміченим в районі, де був збитий малайзійський «Боїнг», управляли росіяни. Про це повідомили очевидці в телепрограмі ВВС «Панорама».

Програма, що вийшла в телевізійний ефір в понеділок, була присвячена українським подіям і політиці російського президента Путіна. Троє місцевих жителів незалежно один від одного розповіли, що вони бачили ракетний комплекс на контрольованій сепаратистами території за кілька годин до інциденту з «Боїнгом». 

Один очевидець бачив, як приблизно в 13.30 за місцевим часом комплекс вивантажували з вантажного причепа в місті Сніжному, який знаходиться в 10 км від місця аварії літака. 

«Ми бачили, як його вивантажували, а коли «Бук» завели, вихлопний дим заповнив всю міську площу», – сказав він. Очевидець також повідомив, що члени команди були схожі на військових з Росії. 

«Добре дисципліновані, на відміну від ополченців, і вони не були одягнені в стандартну камуфляжну форму української армії, яку носять і урядові війська, і сепаратисти», – сказав він. «Вони говорили чистою російською мовою. Вони вимовляють «г» по-іншому», – додав він. 

Його слова підтвердив другий очевидець, який додав, що офіцер, який супроводжував «Бук» в джипі, говорив з московським акцентом. 

«Якщо це так, Кремлю доведеться дати пояснення родичам 298 пасажирів і екіпажу літака, що розбився, чому російські військовослужбовці управляли «Буком» неподалік від місця, де потім був збитий «Боїнг», – відзначає агентство. 

Раніше Кремль припустив, що ракета могла бути запущена з українського винищувача. Проросійські сепаратисти заперечують наявність системи «Бук» в своєму арсеналі. Але наявні відео та фотографії ставлять під сумнів твердження Кремля та проросійських сепаратистів про те, що комплексу «Бук» в їх розпорядженні не було. 

Нагадаємо, згідно зі звітом малайзійських слідчих, літак 17 липня був збитий ракетою «земля-повітря» в районі, контрольованому проросійськими бойовиками. В катастрофі загинули всі 298 пасажирів літака.

Про це повідомляється у вівторок на сайті телеканалу «Espreso.tv».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів