Зеленський звільнив командувача Об’єднаних сил ЗС Содоля. Призначив бригадного генерала Гнатова

21:07 24 червня 2024 р.

Фото до новини

Військові звинувачують Содоля у втраті територій та тисяч життів солдатів.

Про ротацію у вищому керівному складі Збройних сил Президент України повідомив у вечірньому зверненні, пише DailyLviv.com.

"Я ухвалив рішення замінити командувача Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Юрія Содоля на бригадного генерала Андрія Гнатова",- заявив президент.

Нагадаємо, раніше керівник штабу бригади «Азов» Нацгвардії Богдан Кротевич подав заяву у ДБР із проханням розслідувати дії генерала ЗСУ.

За даними джерел Радіо Свобода йшлося про командувача Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Юрія Содоля. Військові звинувачують його у втраті територій та тисяч життів солдатів.

З подібними звинуваченнями виступила депутатка Безугла. Вона заявила, нібито генерал Юрій Содоль у час, коли російські війська проривалися на Торецьк, перебував в Одесі – там нагороджував мера міста Труханова. Також Содоля нібито зафіксували у ресторані з чаркою в Одесі.

Довідка

Юрій Содоль народився 26 грудня 1970 року у місті Чугуїв, Харківської області. Генерал-лейтенант, командувач об'єднаних сил ЗСУ (з 11.02.2024 до 24.06.2024).

Командувач Морської піхоти України (2018—2024). Герой України (2022).

Андрій Гнатов — бригадний генерал, начальник штабу та командир 36-ї окремої бригади морської піхоти, начальник штабу — заступник командувача військ оперативного командування «Південь» Сухопутних військ Збройних Сил України.

2019 року «прокуратура» терористичного угруповання ДНР порушила «справу» проти Гнатова за «Вчинення терористичного акту».

Читайте також: ДБР взялося за 28 командирів. Що інкримінують

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів