Зеленський запросив мене перемогти Дубневича, – Артем Федецький

22:39 19 липня 2019 р.

Фото до новини

Артема Федецького балотуватися до Верховної Ради від партії «Слуга народу» у 118 виборчому окрузі запросив Володимир Зеленський.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 19 липня, під час виборчих дебатів, які відбулися у Львівському прес-клубі, повідомив сам захисник футбольних клубів  «Шахтар», «Дніпро» та «Карпати» Артем Федецький. 

Кандидат у народні депутати від партії «Слуга народу» запросив до дебатів чинного депутата та свого конкурента у 118 окрузі Богдана Дубневича. Проте, на жаль, чинний депутат проігнорував запрошення, що не завадило колишньому футболістові розповісти про те, чому він балотується і чому саме в цьому окрузі.

- Мені набридло все те, що діється в нашій країні, весь цей хаос. Так не може продовжуватися. Звичайно, вмене були певні думки щодо змін в державі. У мене росте син, він навчається в звичайній середній гімназії. Щоправда, у мене були плани щодо продовження футбольної кар’єри. Але все змінив один телефонний дзвінок. Мені зателефонував сам Володимир Зеленський. Ми з ним знаємося давно, років 7-8. Тому я прийняв його пропозицію. Адже я хочу, щоби мій син та інші українські діти жили в некорумпованій державі, - зізнався кандидат в нардепи. 

Андрій Федецький вважає себе патріотом України і найкращі спомини його –про ті футбольні матчі, в яких він грав у футболці збірної України.

- За який би клуб у світі не грав, але коли вдягаєш футболку збірної України і лунає гімн України та співає увесь стадіон, то ці емоції неможливо висловити, - каже він. 

У червні 2015 року футболіст відмовився від пропозиції московської  футбольної команди з дуже привабливим фінансовим забезпеченням у два мільйони доларів.

- У такий час розглядати пропозиції від Росії, навіть якщо вони досить привабливі, – неетично і неправильно. Моя позиція чітка – Росія вторглася на наші землі, забрала Крим і намагається ставити нам умови. Я не раз їздив до хлопців на Сході.  Допомагали їм фінансово та морально. Уявіть собі реакцію героїв, які стоять на «нулі» і раптом бачать, що туди до них приїхали я та Зозуля. Ми з ними розмовляли, спали в одній казармі. Честь і хвала тим хлопцям, за те, що вони роблять, - пояснив свою позицію Артем Федецький. 

Водночас, він не засуджує футболістів, які їздять грати до Росії.

- Футболісти доволі забезпечені люди. Але кожен для себе приймає рішення. Я для себе прийняв таке. Для мене є неприйнятим в часи війни їздити туди, - говорить футболіст.

Артем Федецький також пояснив, чому він балотується саме у 118 окрузі. 

- Там, у селі Гамаліївка, народився мій тато. Там мешкають мої родичі. І в церкві цього села мене хрестили, - каже він. 

За його словами, за останні два з половиною тижні він об’їздив всі села 118 округу, аби почути думку людей та довідатисяЮ що їм не вистачає для життя. 

- Я хотів поставити ці питання панові Дубневичу. Але він, на жаль, не прийшов. Але я знаю, як ці питання вирішувати, куди рухатися і як працювати на благо нашої держави, - запевнив Артем Федецький. 

До прикладу,  він жахнувся, що школярі в Солонці, аби дістатися до своєї школи, перебігають через величезну автомагістраль. І нікому не прийшло до голови побудувати безпечний пішохідний міст над магістраллю. Також в цій школі діти навчаються в дві зміни. І жодних спортивних секцій в школі немає. 

У Верховній Раді кандидат у 118 окрузі хоче бути центральним захисником.

- Я звик дивитися людям в очі чесно. І якщо я щось пообіцяв, то я це зроблю, - переконує кандидат. 

А обіцяє він, передусім, боротися з корупцією та позбавити народних депутатів статусу недоторканості. 

- Перші кроки, які треба вчинити, це – прийняти закон про зняття депутатської недоторканності. Також треба повернути в кримінальне законодавство статтю про незаконне збагачення. А у винних – конфісковувати майно. Перед законом повинні бути всі рівні, - каже Артем Федецький. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів