Зеленський переконав парламент проголосувати за двох міністрів

16:57 30 березня 2020 р.

Фото до новини

На третьому за сьогодні позачерговому засіданні Верховної Ради вже був присутній Президент Володимир Зеленський.

Народні депутати підтримали проєкт постанови про призначення Сергія Марченка міністром фінансів України. За проголосували 256 народних депутатів. Сергій Марченко в 2018-2019 роках був заступником голови Адміністрації президента. З 2016 до 2018 року працював заступником міністра фінансів.

Парламент також 246 голосами за проголосував за проєкт постанови про призначення Максима Степанова міністром охорони здоров'я України. Максим Степанов був керівником Одеської обласної державної адміністрації. Звільнений з цієї посади 10 квітня 2019 року п'ятим президентом Петром Порошенком. За першою освітою - хірург. 

Новообрані міністри склали присягу.

30 березня, о 14 та 14.30, відбулися два позачергові засідання Верховної Ради України для розгляду законопроєктів щодо запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 в Україні і кадрових змін у Кабінеті міністрів.

Народні депутати відправили у відставку міністра охорони здоров'я Іллю Ємця і міністра фінансів Ігоря Уманського. Однак парламент не підтримав призначення нових міністрів охорони здоров'я та фінансів. За призначення Сергія Марченка міністром фінансів проголосували 223 нардепи, за кандидатуру Максима Степанова — очільником МОЗ ще менше — 217 (за необхідних 226).

На третє за сьогодні позачергове засідання Верховної Ради вже прибув Президент Володимир Зеленський. Його попередня розмова з депутатами фракції "Слуга народу" і присутність у сесійному залі, вочевидь, мали результат. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів