У Збройних Силах України запровадять стандарти НАТО до 2020 року

14:08 11 серпня 2016 р.

Фото до новини

Створення нової системи національної безпеки передбачає досягнення Збройними Силами України максимально високого рівня взаємосумісності зі збройними силами країн-членів Альянсу.

Сьогодні у Києві відбулася робоча зустріч начальника Генерального штабу-Головнокомандувача Збройних Сил України генерала армії України Віктора Муженка з директором офісу НАТО зі стандартизації генерал-майором Едвардасом Мажейкісом.

Також було проведено брифінг для керівного складу Генерального штабу Збройних Сил України в ході розглянуто стан та перспективи реформування системи стандартизації в сфері оборони України, результати оцінки існуючої національної системи стандартизації, а також хід реалізації програми Трастового фонду НАТО з логістики та стандартизації.

— Збройним Силам України визначено амбітне завдання — до 2020 року досягнути повної сумісності з відповідними силами держав-членів НАТО. Ми повинні його виконати, але також ми усвідомлюємо, як нелегко буде це зробити, — зазначив генерал армії України Віктор Муженко. Начальник Генерального штабу Збройних Сил України також підкреслив, що взаємосумісність — це передовсім володіння англійською мовою, практичне використання прийнятих в Альянсі доктрин і процедур, і вже потім впровадження матеріально-технічних стандартів, зокрема і в озброєнні.

Зі свого боку, генерал-майор Едвардас Мажейкіс додав, що для успішного переходу до нових стандартів особливо важливо працювати як одна команда і забезпечити взаємодію між органами військового управління. Також директор офісу НАТО зі стандартизації представив присутнім можливий варіант майбутньої системи стандартизації Міністерства оборони України і Генерального штабу Збройних Сил України.

За підсумками заходу сторони дійшли згоди продовжити плідне співробітництво, в тому числі в питаннях переходу на стандарти Альянсу, що сприятиме досягненню взаємосумісності на оперативному і стратегічному рівнях шляхом впровадження в повсякденну діяльність Збройних Сил України доктрин, концепцій та спільних процедур НАТО.

Про це повідомило сьогодні Управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів