Завтра у Львові святкуватимуть 100-річчя Латвії

14:41 22 жовтня 2018 р.

Фото до новини

23 жовтня у Львові проходитимуть урочисті заходи з нагоди 100-річчя проголошення Латвійської Республіки. Організаторами заходів є Посольство Латвійської Республіки в Україні та Почесне консульство Латвійської Республіки у м. Львові.

Про це повідомили в Почесному консульстві Латвії у Львові.

У цей день у Львівському будинку органної та камерної музики відбудеться концерт талановитої латвійської органістки Ліги Деюс. Перед концертом пані Деюс спільно з Послом Юрісом Пойкансом та Почесним консулом Володимиром Гарцулою відвідають Львівську національну музичну академію імені М. В. Лисенка, де зустрінуться з ректором та студентами навчального закладу.

Заплановано, що під час зустрічі обговорюватимуть питання двостороннього співробітництва та перспективи розвитку органної культури у Латвії та Україні. Після культурно-мистецької програми відбудеться урочистий прийом за участі керівництва міста та області, народних депутатів, дипломатів представники освіти і культури.

Творча біографія Ліги Деюс

Ліга Деюс закінчила музичну школу ( клас фортепіано), здобула ступінь магістра в Латвійській музичній академії імені Я. Вітола(клас орган). Під час навчання в академії отримала численні нагороди та відзнаки, а саме музичну нагороду імені професора Аніти Гайде і диякона Іварса Гайде, стипендію Бієранта Кюнькіса, та ін.

Ліга Деюс - учасниця численних музичних конкурсів та фестивалів на батьківщині та за кордоном. Упродовж кількох останніх років Ліга викладає майстер-класи для учнів музичної школи.

До Львова органістка везе музику своїх земляків – Маргера Заріньша, Ромуальда Джермакса та Петеріса Васкса. Також у виконанні Ліги можна буде почути твори Йоганна Себастьяна Баха, а на початку та наприкінці концерту на органі звучатимуть гімни Латвії, України та Європейського Союзу.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів