Завтра школярі та екс-депутати міської ради піднімуть над львівською Ратушею Державний Прапор

13:30 2 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: portal.lviv.ua

Із нагоди його Дня відбудеться також урочисте засідання ЛМР.

У четвер, 3 квітня, о 12:00 представники міської влади, депутатського корпусу та громади Львова зберуться на урочистому засіданні у великій сесійній залі міської ради з нагоди відзначення 24-ї річниці підняття національного синьо-жовтого прапора над міською Ратушею. Почесним «учасником» засідання буде стяг-свідок подій 1990 року.

У велику сесійну залу його внесуть ліцеїсти. Засідання розпочнеться зі спільної молитви, яку промовить капелан Львівської міської ради отець Павло Дроздяк. Із вітальними словами виступлять почесні гості засідання. Також хор «Гомін» виконає Державний Гімн України у повній версії. 

У програмі урочистостей також відбудеться покладання квітів на Личаківському цвинтарі на могилу першого міського голови Львова Богдана Котика, за час головування якого місто одне з перших підняло над Ратушею національний прапор. Почесну місію підняття прапора над міською Ратушею виконають депутати попередніх скликань та учні львівських шкіл. Урочистості завершаться церемоніальним підняттям Державного Прапора України над вежею міської Ратуші. 

Довідка: Історичне рішення підняти синьо-жовтий прапор на будівлі міської Ратуші було прийнято 3 квітня 1990 року на сесії Львівської міської ради депутатами першого демократичного скликання під головуванням Богдана Котика. 

Про це повідомляє сьогодні, 2 квітня, прес-служба міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів