Завтра до Львова приїдуть понад 175 представників інституцій ЄС, національних органів влади, ОМС

10:42 9 травня 2023 р.

Фото до новини

10-11 травня у Львові відбудеться конференція "Угода мерів в Україні: працюємо разом над зеленим відновленням".

Про це Dailylviv.com повідомили організатори заходу.

Конференція покликана підбити проміжні підсумки в реалізації Угоди в Україні, обговорити основні проблеми та бар’єри, з якими стикаються міста-підписанти під час масштабної війни, поділитися історіями успіху, а також окреслити майбутнє Угоди Мерів та перспективи підтримки ЄС для українських громад у контексті післявоєнного відновлення, Зеленої угоди та інших європейських ініціатив.

У заході візьмуть участь понад 175 представників інституцій ЄС, національних органів влади та ОМС, асоціацій органів місцевого самоврядування та інших зацікавлених сторін з України та інших країн.

На другий день заходу передбачене засідання Муніципальної координаційної платформи з розвитку, що покликана сприяти діалогу громад та органів влади у питаннях клімату та енергії. Також планується організувати візити на об’єкти де були впроваджені проєкти щодо клімату та енергії.

Довідка

Угода мерів (УМ) – наймасштабніший у світі рух щодо клімату та енергії. Ініціатива поєднує тисячі місцевих органів влади, які добровільно доєднались задля досягнення цілей ЄС щодо клімату та енергії. Наразі рух налічує понад 11,000 місцевих та регіональних органів влади в 55 країнах та переросла у потужний всеохоплюючий рух, який технічно та методологічно підтримується спеціалізованими офісами УМ. Започаткована в Європейському Союзі в 2008 році, Угода Мерів поширилася й на інші регіони по всьому світу. Глобальна ініціатива Угода Мерів сьогодні використовує досвід, накопичений за останнє десятиліття у Європі та за її межами, і спирається на ключові чинники успіху ініціативи: її управління знизу-вгору, багаторівневу модель співпраці та орієнтовану на результат структуру. Муніципалітети регіону Східного партнерства підхопили ініціативу і добровільно взяли на себе зобов’язання сприяти зменшенню викидів CO 2 , пом’якшенню та адаптації до зміни клімату намісцевому рівні. Завдяки суттєвій підтримці Європейського Союзу багато громад досягли відчутних результатів у боротьбі зі зміною клімату та покращили енергоефективність місцевої економіки. Угода мерів стала синонімом успіху підходу знизу-вгору в регіоні.

Українські муніципалітети завжди демонстрували лідерство в ініціативі Угода мерів. На сьогодні майже 300 українських громад приєдналися до цього кліматичного руху та розробили 180 Планів дій, спрямованих на вирішення енергетичних та кліматичних проблем. Підписанти УМ в Україні зобов’язалися скоротити викиди CO 2 на понад 25 мільйонів тон на рік, що еквівалентно понад 1 трильйону дерев, які необхідно висадити для поглинання еквівалента викидів CO 2 .

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів