Затримані у Львові терористи «хотіли імітувати бойові дії» (відео)

23:02 7 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: mvs.gov.ua

Вони назвалися «активними учасниками подій на Майдані» й громадських рухів, однак міліція не знайшла підтверджень цій інформації.


Відео: zik.ua

Відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС розповів сьогодні, 7 травня, в публікації «У Львові правоохоронці виявили автомобіль, в якому перевозили камуфляжну форму, піротехніку та порошкоподібну речовину» про інцидент, про який «ЩЛ» інформував у повідомленнях «У Львові затримали терористів з Донецька, Харкова й Тернополя»; «ДАІ підтвердила інформацію про затримання у Львові терористів із петардами й хімічними речовинами» й «Терористи ввезли на Львівщину вибухівку та елементи приведення її в дію, – СБУ»:

«Львівські правоохоронці, спільно з активістами громадських організацій, виявили автомобіль у якому перевозили велику кількість поліетиленових пакетів з порошкоподібною речовиною невідомого походження, камуфляжну форму, теплий одяг, запас продуктів, а також пляшки з невстановленою рідиною. Про це 7 травня під час прес-конференції повідомив начальник Львівського міського управління міліції підполковник міліції Сергій Зюбаненко.

Як розповів очільник міліції Львова, 6 травня, близько 17.00, при в’їзді у місто Львів по вулиці Городоцькій, працівники Державтоінспекції, спільно з громадськими активістами, зупинили автомобіль «Мерседес Бенц», на передньому бампері якого був відсутній державний номерний знак. У салоні іномарки перебувало четверо осіб. Під час огляду автомобіля, у багажнику правоохоронці виявили велику кількість поліетиленових пакетів з порошкоподібною речовиною невідомого походження, камуфляжну форму, теплий одяг, запас продуктів, а також пляшки з невстановленою рідиною різного об’єму без документів про походження та без сертифікатів належності.

«При поверхневому огляді автомобіля було виявлено 43 пластикових пляшки різного об’єму з рідиною невстановленого походження, 27 пакетів різного кольору з порошкоподібною речовиною, 2 скляні колби, 2 поліетиленових пакети з піротехнікою, електронні ваги та паяльник. Окрім того, у багажнику автомобіля було виявлено ацетон, петарди, бікфордів шнур та гумовий кийок», – зазначив Сергій Зюбаненко.

Водія та пасажирів іномарки було доставлено у Залізничний райвідділ міліції міста Львова. З’ясувалось, що двоє чоловіків є мешканцями Львівської області, один – мешканець Рівненської, а ще один – Донецької області, віком 22- 26 років. Під час опитування особи не змогли пояснити, що за речовини вони перевозять, яке їх призначення та куди вони направлялися.

Вилучені предмети та речовини скеровані для проведення експертизи. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами). Проводяться слідчі дії».

Своєю чергою, Західна інформаційна корпорація розповідає в публікації «Пасажири затриманого у Львові «Мерседеса»: Їхали у Київ на навчання»:

«Мерседес», який затримали учора, 6 травня, на околицях Львова правоохоронці, виявився «начиненим» великою кількістю невідомих речовин, петард, салютних установок та легкозаймистих кислот. Водій та пасажири авто – мешканці Львівщини, Рівненщини та Донеччини, які, з їхніх слів, прямували до Києва на спеціальні «навчання».

Про це сьогодні, 7 травня, повідомив на прес-конференції начальник Львівського міського управління міліції Сергій Зюбаненко, інформує кореспондент «IA ZIK».

Один із пасажирів затриманого у Львові «Мерседеса».

Він зазначив, що вчора, 6 травня, близько 17.00 на перехресті вулиць Городоцька-Авіаційна у Львові працівники ДАІ зупинили «Мерседес» з тернопільською реєстрацією через те, що на бампері автомобіля були відсутні номерні знаки. В автомобілі перебувало четверо осіб.

Водій – мешканець Львова, 1992 р. н. Також з ним був мешканець м. Горлівка (Донецька обл.), 1986 р. н. Ще одним пасажиром був житель м. Сокаль (Львівська обл.), 1991 р. н. Четвертий пасажир – з м. Радивилів (Рівненська обл.), 1989 р. н., який офіційно перебуває у розшуку за хуліганство.

При поверхневому огляді автомобіля, за словами Сергія Зюбаненка, було вилучено 27 поліетиленових пакетів з порошкоподібною речовиною невідомого походження, 43 пляшки з невідомою речовиною, два пакети з піротехнікою, ваги, паяльник, гумова палиця, димова граната, бікфордові шнури по 100 м та 42 м, 121 петарда, 100 салютних установок типу «Катюша», ацетон, а також велика кількість невстановлених речовин та легкозаймистих кислот. Вилучені предмети направили на експертизу.

«Якщо змішати вилучені речовини, то можна вчинити вибух», – припустив керівник Львівського міського управління міліції.

Крім того, вже сьогодні при огляді автомобіля вилучений камуфляжний одяг, ножі, електрошокер, понад 20 телефонів, маски, ноутбуки, багато банківських карток і документів. Також виявлена велика кількість продуктів. Зараз огляд ще триває.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ст. 263 КК (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), проводяться слідчі дії.

«Ці громадяни повідомили, що брали активну участь у подіях на Майдані. Свої дії пояснили тим, що хотіли провести «навчання» у Києві – імітувати бойові дії і навчати добровольців, як поводитися в екстремальних ситуаціях», – говорить начальник міського управління міліції.

За його інформацією, відсутність номерів на автомобілі хлопці пояснили тим, що потрапили у дрібну ДТП. Проте цей факт ніде не зареєстрований, відзначає Сергій Зюбаненко.

Також він повідомив, що міліція не підтверджує належність водія і пасажирів затриманого авто до будь-яких організацій, хоча вони називали певні громадські рухи. За словами Сергія Зюбаненка, наразі затриманий лише мешканець Радивилова, оскільки він перебував у розшуку, а інші «запрошені до райвідділу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів