Заступниками Голови Верховної Ради обрано вихідців зі Львівщини Андрія Парубія та Оксану Сироїд (відео)

19:22 4 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ua.korrespondent.net

За призначення представників «Народного фронту» та «Об’єднання «Самопоміч» віце-спікерами парламенту проголосували в четвер 313 нардепи.


Відео: «5 канал»

313 народних депутатів проголосували сьогодні, 4 грудня, за призначення Андрія Парубія з парламентської фракції «Народний фронт» першим заступником Голови Верховної Ради, а Оксани Сироїд з «Об’єднання «Самопоміч» – віце-спікером парламенту. Керіник законодавчого органу Володимир Гройсман оголосив зауважив після цього, що жінка вперше в історії України потрапила до його президії.

Про це інформує в четвер телеканал «Еспресо.TV». Натомість на сторінці «Парубій Андрій Володимирович» у Вікіпедії повідомляється, що Андрій Парубій народився 31  січня 1971 року в Червонограді на Львівщині й закінчив у 1994-му в її обласному центрі  історичний факультет державного університету імені Івана Франка, а в 2001-му – аспірантуру «Львівської політехніки» за фахом «політологія та соціологія».

Своєю чергою, на сторінці «Сироїд Оксана Іванівна» у Вікіпедії повідомляється, що Оксана Сироїд народилася 2 травня 1976 року в селі Городище Сокальського району на Львівщині, натомість вищу освіту здобувала в Національному університеті «Києво-Могилянська академія», в якому вона  отримала ступінь бакалавра політології, а також у Центрі правничих студій Київського національного університету імені Тараса Шевченка, де здобула ступінь магістра права, й в Оттавському університеті в Канаді, де отримала ступінь «LL.M.» («Master of Laws» – магістр права).

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів