Заступник міністра оборони Росії обіцяє відвести війська від України «впродовж декількох днів»

14:40 20 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: sprotyv.info

Про це Анатолій Антонов заявив у вівторок в інтерв'ю «BBC».

Як повідомляє сьогодні, 20 травня, «BBC», заступник міністра оборони РФ Анатолій Антонов запевнив у вівторок в інтерв'ю цій телерадіокомпанії: «Російські війська будуть відведені з тренувальних баз поблизу українського кордону «протягом кількох днів». Антонов також висловив розчарування з приводу відмови країн НАТО від участі у міжнародному форумі з безпеки, який відбудеться 23 травня у Москві. «Краще, коли наші міністри оборони сидять за одним столом», – сказав він.

Своєю чергою, спільнота  «Інформаційний Спротив» повідомляє, що «сьогодні, 20 травня, на українському кордоні не спостерігається істотних змін в чисельності російських військ, статичною залишається і угруповання російських військ на окупованій території в Криму». Водночас група спостерігає деяке зростання градусу напруженості в Харківській області й  незначне зниження загрози в Запорізькій області.

Натомість, як передає кореспондент УНІАН, помічник голови Державної прикордонної служби Сергій Астахов повідомив сьогодні на брифінгу, що «військ РФ на відстані 10 км від українського кордону не спостерігається». За його словами, вчора вдень і вночі легкомоторний літак прикордонної служби, оснащений спецтехнікою, зокрема тепловізорами, обстежив ділянку українсько-російського кордону загальною довжиною 820 км. 

«Ніяких правопорушень, ніяких колон, які наближаються до кордону, ми не побачили. Що стосується наявності російських військ на відстані 10 км від кордону - їх немає. Що відбувається на відстані 100 км – це питання не до нас», – сказав Астахов.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів