Заручників не амністують доти, поки не розблокують вулиці й площі, – Лукаш (відео)

23:08 30 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: dw.de

Міністр юстиції пояснює, що засуджених і затриманих протестувальників відпускатимуть тільки взамін за звільнення їхніми соратниками не лише будівель, а й вулиць та площ, а відтак – і Майдану.


Відео: 5 канал

Сьогодні, 30 січня, київське інтернет-видання «Українська правда» констатувало факт: «Представник президента у ВР Юрій Мірошниченко брехав про позиції закону про амністію, які протиснув президент Віктор Янукович, і які містять вимогу звільнення і автошляхів. Такий висновок можна зробити з коментаря міністра юстиції Олени Лукаш щодо прийнятого закону».

Бо, як повідомляв «Щоденний Львів», уночі 30 січня Мірошніченко запевняв, що, за законом про амністію протестувальникам, влада відпускатиме заручників в обмін на звільнення їхніми соратниками тільки споруд виконавчої влади та місцевого самоврядування, натомість нібито не вимагає від них залишити, за його словами, «Будинок профспілок, Хрещатик, намети, які стоять». Однак Лукаш заявила в четвер зовсім інше – що звільнятимуть від кримінальної відповідальності та адмінарешту ще й за умови (цитуємо міністра юстиції) «розблокування транспортних комунікацій на вулиці Грушевського у місті Києві учасниками масових акцій протесту; РОЗБЛОКУВАННЯ ІНШИХ ВУЛИЦЬ, ПЛОЩ, ПРОВУЛКІВ, БУЛЬВАРІВ ТОЩО У МІСТІ КИЄВІ ТА ІНШИХ НАСЕЛЕНИХ ПУНКТАХ УКРАЇНИ (прописними виділено нами. – «ЩЛ»), крім тих, на яких відбуваються мирні акції протесту».

Проте силовики стріляниною в тому числі по журналістах, які не брали участь в акціях протесту, а тільки висвітлювали їх, а також по медиках, котрі також не мітингували, а лише надавали допомогу пораненим, чітко засвідчили – тих, хто не на боці влади, вони мирними й недоторканими не вважають. Відтак учора вночі у Верховній Раді прийняли закон аж ніяк не про амністію протестувальникам, а про шантаж на адресу опонентів влади, яка погрожує цим документом не відпускати вже засуджених, а також наразі «лише» застриманих доти, поки мітингарі не залишать у тому числі свої й барикади та намети.

Утім, згідно зі статтею 11 закону про амністію протестувальникам, він втрачає дію у разі, якщо ті не виконають його умови впродовж 15-ти діб. А якщо таки не виконають, то доведеться парламенту вирішувати долю засуджених і затриманих уже інакше.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів