Схоже, війна з Росією тільки починається, – військовий експерт

23:28 12 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: argumentua.com

На цьому наголошує керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор «Інформаційного Спротиву» Дмитро Тимчук за підсумками 12 червня.

Керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор «Інформаційного Спротиву» Дмитро Тимчук розпочав у четвер коментувати на сайті «ІС» та на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» підсумки 12 червня традиційно для нього – «з поганого:

1. Через кордон з території Росії в Україну вторгаються вже не тільки вантажівки і БТРи, а й танки. Останні дані: колона, у складі якої танки з Росії, йде на Донецьк.

Кремль знімає маску. Якщо у когось залишилися сумніви, що це вже неприкрите вторгнення Росії, то я хотів би бачити цю людину. Цікаво подивитися, як виглядає втілення наївності.

2. До речі, ось і він сам власною персоною. Генсек ОБСЄ Ламберто Занньер прибув до Росії, в Ростовську область – провідати біженців з України. І почав говорити дуже дивні речі.

Мовляв, треба припинити вогонь на Сході України, і робити це треба політичним шляхом, за столом переговорів української влади з східними регіонами. Також Занньер пообіцяв у рамках «мирного врегулювання» провідати Слов'янськ.

Складається враження, що в ОБСЄ (дарма що її місії працюють по всьому Донбасу) впритул не помічають очевидні речі – що для «мирного врегулювання» їхати треба не в Слов'янськ, а прямо в Москву. І для початку запитати у Путіна – як довго він буде кидати на Донбас легіони своїх найманців, терикони зброї і мільйони доларів для підтримки терористів?

ОБСЄ повторює недавній подвиг ООН. Не далі, як у березні цього року Об'єднані Нації, замість засудження Росії, заявляли Києву, що йому варто зосередитися на «політичному діалозі» всіх політсил. У результаті, поки ООН клацала дзьобом і займалася моралями, Україна втратила Крим.

Зараз ОБСЄ несе ту ж нісенітницю,поки Росія намагається відітнути Донбас.

Панове хороші, представники Заходу, та розкрийте нарешті очі. Зараз триває повномасштабне військове вторгнення в Україну з боку Росії.

Якщо ви настільки блаженні, що цього не помічаєте – краще займайтеся проблематикою вирощування екологічно чистих помідорів в ЄС. І не лізьте в міжнародну політику. Бо допомоги від вас ані на гріш, тільки гірше.

3. Сьогодні зі Сніжного на оздоровлення в Дніпропетровську область на автобусі виїхали 25 дітей, у тому числі сироти й вихованці дитячих будинків сімейного типу. Їх перехопили терористи з «ДНР» і відправили автобус до Росії через захоплений бойовиками пункт пропуску через держкордон.

Даний факт – це викрадення дітей, кіднепінг в чистому вигляді. До слова, російські прикордонники взяли в цьому злочині участь.

Несподіване запитання пану Порошенко: це ви з цими покидьками, які крадуть дітей і, по суті, роблять з них заручників, збираєтеся домовлятися за столом переговорів? Може, підберемо ще групу серійних вбивць і сексуальних маніяків? Так би мовити, для повноти картини. Дискусія обіцяє бути захоплюючою й плідною.

З хорошого:

1. На щастя, наші союзники в особі Заходу – це не тільки зачарований генсек ОБСЄ. Віце-президент Атлантичної Ради США Вілсон уже заявив – якщо факт перетину кордону України російськими танками підтвердиться, то Заходу слід ввести третій рівень санкцій проти РФ і почати військову допомогу Україні.

Так, Атлантична Рада – це не найвищий пілотаж. Але подібні структури формують і суспільну, і політичну думку. Чекаємо відповідних заяв високих західних чиновників і політиків.

До слова, генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен сьогодні заявив, що Іспанія запропонувала авіатехніку й «низку кораблів різних морських груп, реагуючи на кризу в Україні».

Це дуже до речі. Бо, схоже, війна з Росією тільки починається. Принаймні, на цей невтішний висновок наштовхують ті дії росіян, які ми бачимо сьогодні і весь останній час.

2. Прес-служба Президента України повідомила, що «в результаті добре підготовленою операції, українські військові та прикордонники відновили контроль над ділянкою державного кордону протяжністю більше 100 км».

За нашими даними, результат не настільки оптимістичний. Плюс не ясно те, чи вистачить ресурсів для утримання цього контролю.

Але те, що після довгих тижнів (навіть вже – місяців) питання з кордоном нарешті почало вирішуватися – це величезний і ще раз величезний плюс.

3. Міноборони України повідомило: військовослужбовці Збройних сил, які беруть участь в антитерористичній операції, отримають 100-відсоткову премію.

Далі пішли цифри, які викликають сльози. Так, наприклад, рядовий-контрактник отримає 5 400 грн («звичайне» грошове утримання – 2700 грн), а командир десантного відділення – 8,2 тисячі гривень (відповідно, 4,1 тисячі гривень).

Премії – це здорово. Підтримка військових під час по суті неоголошеної війни – це чудово. Але, люди добрі, не може людина захищати Батьківщину за 250 доларів. Зараз ми можемо говорити про патріотизм, бо мова йде про долю країни. Але якщо в мирний час платити такі гроші людині в погонах, неможливо сподіватися, що він буде професіоналом.

З початком агресії Росії проти України ми постійно пожинаємо гіркі плоди економії на армії. І це нам всім – великий урок на майбутнє. Будемо вірити, що він піде про запас».

Як інформував «Щоденний Львів», військовий експерт Олексій Арестович також заявив у четвер, що Росія почала воєнне вторгнення на схід України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів