Запорізького майданівця спалили живцем «Привиди Севастополя»?

23:59 16 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Про це заявили в неділю в ефірі Громадського телебачення.

Відповідальність за спалення активіста у Запоріжжі взяли на себе представники організації «Привиди Севастополя». Про це 16 лютого повідомили в ефірі Громадського телебачення.

Дослівно ж інформували з цього приводу таке: «Активісти організації у своєму відеозверненні, яке пізніше досить швидко було видалено з сервісу Youtube, досить детально описали, як вони це зробили. Чоловік у балаклаві на голові взяв на себе відповідальність за «перезавантаження», тобто спалення автівки та активіста».

Своєю чергою, активіст зі Запоріжжя Тарас Білка повідомив, що філії організації «Привиди Севастополя» вже створені в Запоріжжі, Дніпропетровську й Донецьку, де, за його словами, «проводять свої «перезавантаження, але нікого не підтримують і будуть мститися «майданутим». Білка зазначив також:

«Дружина загиблого на звязок не виходить, жодних подробить загибелі активіста немає. Єдине, що відомо від його знайомого, що у Синенка дійсно був невеликий кредитний борг у сумі 50 тис. грн., але в  нього машина коштувала дорожче».

Таким чином, на його думку, версія міліції про суїцид активіста через заборгованість не реальна. «Разом з тим експерти з правоохоронних органів зазначили мені у приватних розмовах, що вірогідність того, що йому в машину вистрілили в бак, від чого вона загорілася – дуже мала», – додав Білка.

Своєю чергою, активіст запорізького Євромайдану Ігор Артюшенко зазначив на своїй сторінці у Facebook, що загиблий «не мав жодних істотних фінансових проблем, а  його статки значно перевищували ці боргові забов`язання». Артюшенко впевнений: «Версія правоохоронців розроблена тільки з однією метою – не займатись розкриттям цієї справи, не шукати винних у вбивстві».

Він також заявив, що Синенко «дійсно був учасником Євромайдану в Запоріжжі, ходив на недільні акції, брав участь у Автомайдані, допомагав у справах, їздив на подібні акції в Дніпропетровськ». Артюшенко зауважив також: «Чи могли бути в нього проблеми з «різним елементом» через активну громадську позицію? Звичайно, що це могло мати місце».

Про це повідомляє сьогодні, 16 лютого, «Українська правда». Натомість «Щоденний Львів» інформував про загибель Синенка у повідомленнях «У Запоріжжі спалили в машині активіста Автомайдану, – ЗМІ» та «МВС запідозрило загиблого в Запоріжжі у самоспаленні через борги».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів