Замість ЦНАПів райдержадміністрацій будуть ЦНАПи ОМС

20:11 15 лютого 2021 р.

Фото до новини

Завтра Верховна Рада України розгляне законопроект 4531, який відновить конкурсний відбір на посади державної служби.

Сьогодні в онлайн-режимі під головуванням міністра Кабінету Міністрів України Олега Немчінова відбулося XXІІ засідання Координаційної ради з питань реформування державного управління.

Про це повідомляє Урядовий портал, пише DailyLviv.

Під час засідання ради обговорили таке:

- проект Стратегії реформування державного управління на період до 2025 року;

- питання оптимізації граничної чисельності працівників органів державної влади та фінансування оплати праці;

- проблеми функціонування центрів надання адміністративних послуг у зв'язку з оптимізацією районів (райдержадміністрацій);

- стан делегування окремих повноважень у сфері реєстрації актів цивільного стану, зокрема, укрупненим територіальним громадам, до складу яких входять колишні міста обласного значення;

- стан виконання спеціальних умов, визначених Угодою між Урядом України та Європейською Комісією про фінансування програми «Підтримка комплексного реформування державного управління в Україні».

На нараді була розглянуті пропозиції, підготовлені Національним агентством України з питань державної служби та Міністерством фінансів України, щодо оптимізації вакансій державних службовців, скорочення їх чисельності, обмеження розмірів надбавок, обмеження права на переведення без конкурсу. Нагадаємо, що під час останнього засідання бюджетного комітету було погоджено комплексне врегулювання питання оплати праці державних службовців та інтеграція фахівців з питань реформ до нової системи класифікації посад.

«У контексті реформи децентралізації потребує моніторингу питання функціонування центрів надання адміністративних послуг у зв'язку з оптимізацією районів (райдержадміністрацій). Погодилися з Міністерством цифрової трансформації України та Міністерством розвитку громад та територій України спільно запровадити моніторинг заміщення ЦНАП райдержадміністрацій на ЦНАП ОМС», - розповів міністр КМУ Олег Немчінов.

Також було обговорено питання делегування окремих повноважень у сфері реєстрації актів цивільного стану, зокрема, укрупненим територіальним громадам, до складу яких входять колишні міста обласного значення.

Нагадаємо, що завтра Верховна Рада України розгляне законопроект 4531, який відновить конкурсний відбір на посади державної служби.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів