Закони щодо Донбасу підтримують лише 38,6% опитаних громадян України, – дослідження

18:50 23 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: news.pn

Натомість не підтримують прийняття президентських проектів 43,6% респондентів компанії «GFK».

75% респондентів у віці старше 18 років знають про те, що Верховна Рада прийняла Закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей. Натомість чверть опитаних компанією «GFK» не обізнані з цим фактом.

Свою підтримку цьому закону висловили 38,6% респондентів, тоді як 43,6% не підтримують його прийняття. Одночасно 17,8% опитаних не змогли висловити свого ставлення до факту прийняття закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Про прийняття Верховною Радою Закону про амністію (звільнення від відповідальності) учасників незаконних збройних формувань в Донецькій та Луганській областях загалом знають 70% респондентів, не знають – 29%. Ця подія знайшла підтримку в третини опитаних (35,5%), тоді як більше половини (57,3%) не схвалюють прийняття закону про амністію, а ще 7% не змогли висловити свого ставлення.

67% респондентів негативно ставляться до того, що ці два закони були проголосовані у Верховній Раді в таємному режимі. Тільки 10% підтримали такий формат голосування. Одночасно 19,5% опитаних відповіли, що їм байдуже, в якому режимі прийняли ці закони.

Більшість респондентів (62%) вважають, що прийняття Законів про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей та амністію учасників незаконних збройних формувань не зможе забезпечити мир на сході України. У позитивний результат цих політичних рішень вірять 31,6% опитаних.

Водночас, ініціативу партії «Батьківщина» про негайне скасування Законів про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей та про амністію учасників незаконних збройних формувань підтримують 34% респондентів проти 55%, які не підтримують цю ініціативу. 11% опитаних не змогли висловити свого ставлення до цього питання.

Опитування проводилося компанією «GfK Ukraine» на замовлення Громадської організації «Фонд «Відкрита політика» впродовж 19-21 вересня 2014 року. Обсяг вибірки: 800 інтерв’ю, респонденти: населення України віком від 18 років (відповідно до національної репрезентативної вибірки). Опитування проводилось методом телефонного інтерв'ю (дзвінки на мобільні номери). Максимальна похибка – 3,5%.

Про це повідомляється сьогодні, 23 вересня, на сайті компанії «GFK».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів