Закон про вибори президента України треба змінювати, - ЦВК

15:14 13 листопада 2018 р.

Фото до новини

У Центральній виборчій комісії України (ЦВК) вважають, що Верховній Раді варто частково переглянути закон "Про вибори Президента України". За словами голови ЦВК Тетяни Сліпачук, у законі є "дуже багато питань, які можуть стати серйозними, якщо не будуть належним чином переглянуті".

Зокрема, вона сказала про нове законодавство щодо держзакупівель та запобігання корупції, запровадження ID-картки, що не враховано в чинному законодавстві про президентські вибори, повідомляє агенція "Українські новини".

Голова ЦВК нагадала, що виборчий процес стартує з кінця грудня. У проекті державного бюджету на 2019 рік передбачається надання ЦВК 2,4 мільярда гривень на організацію і проведення виборів президента, запланованих на 31 березня 2019 року.

Між тим, за даними опитування КМІС, Центру Разумкова та Соціологічної групи "Рейтинг", понад 20 відсотків респондентів, які братимуть участь у виборах, готові проголосувати за лідерку партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко. У першій трійці також шоумен Володимир Зеленський (11 відсотків), який не анонсував свою кандидатуру, чинний президент України Петро Порошенко і голова партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко (по 10 відсотків).

Опозиціонер, екс-регіонал Юрій Бойко має рейтинг у дев'ять відсотків, лідер Радикальної партії Олег Ляшко - вісім, фронтмен гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук - шість відсотків, передає агентство новини "Інтерфакс-Україна".

Про це пише DW.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів