Загарбники Харківської ОДА «проголосили» у ній «суверенну народну республіку»

21:02 7 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: sq.com.ua

Щоправда, як заявили вони в понеділок, це рішення набирає чинності після затвердження на загальнообласному референдумі, забезпечити проведення якого бойовики просять уряд Росії.

Як повідомляє сьогодні, 7 квітня, інтернет-видання «Статус-кво», бойовики, які захопили будівлю харківської ОДА, оголосили в її вестибюлі про створення «Харківської народної республіки». Близько 19.00 в понеділок вони провели на площі Свободи «збори обласної громади», на яких висловили недовіру депутатам Харківської облради й зачитали поіменний список тих людей, які записалися в «альтернативні депутати» й мають намір провести сесію, щоб призначити референдум.

Серед них – Костянтин Долгов, Єгор Логвінов, Євген Гутков, Віталій Саттаров, Павло Тищенко та інші. Ці «альтернативні депутати» прийняли на сходинках перед ОДА «присягу2.

Після цього ведучий оголосив, що піде домовлятися з міліцією про те, щоб активістів впустили в будівлю ОДА. Об 19:30 «альтернативним депутатам» не вдалося пройти в будівлю обладміністрації, бо прохід далі фойє блокується міліцією.

У підсумку «сесія» була проведена прямо у вестибюлі. Там оголосили про кілька рішень.

Зокрема «виконуюч обов'язів «Ради депутатів харківської територіальної громади» (так називають свій орган сепаратисти) ухвалив рішення про створення суверенної держави під назвою «Харківська народна республіка», яка «буде будувати відносини з іншими державами відповідно до міжнародного права». Щоправда, це рішення набирає чинності після затвердження на загальнообласному референдумі.

Окрім того, ухвалено рішення «звернутися до президента України Віктора Януковича» з тим, щоб він «легітимізував» це зібрання і його документи, а також до уряду Російської Федерації з проханням забезпечити мирне проведення в Харківській області реферндума в якості посередників. Потім Логвінов оголосив, що половина мітингувальників відправиться до будівлі СБУ на Мироносицькі.

Там зібралося близько 30 активістів, деякі – з палицями і в шоломах. Будівлю охороняють приблизно 30 міліціонерів.

Натомість «5 канал» інформує в понеділок: «Після того бунтівники-сепаратисти підійшли до СБУ на вул.Мироносицькій, але значна кількість міліції там знизила вірогідність штурму натовпом цієї будівлі. Зараз в місті тривають мітинги проросійських сепаратистів та евромайданівців. Згідно повідомлень ГУ МВС в Харківський області, на кожному з цих мітингів присутні близько 1,5 тис. осіб, мітингувальника розділені правоохоронцями».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів