За вступ до НАТО і ЄС в Україні проголосували б 8 з 10 учасників референдуму

22:45 24 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Найбільше - у західному регіоні, а найменше - у південному.

Про ставлення громадян України до вступу до Європейського союзу та НАТО повідомила соціологічна служба Центр Разумкова, пише DailyLviv.com.

Якби найближчим часом відбувся референдум стосовно вступу України до Європейського Союзу, у ньому взяли б участь 81% опитаних (від 63% жителів Південного регіону до 90% жителів Західного регіону). Перед початком повномасштабної війни — у листопаді–грудні 2021р. — про наміри взяти участь у такому референдумі заявляли 69% опитаних.

За вступ проголосували б 88% тих, хто має намір взяти участь у такому референдумі (проти — 8%), у листопаді–грудні 2021р. — відповідно 78% і 18%.

За вступ до ЄС висловили намір голосували 96% жителів Західного регіону, які збираються взяти учать у референдумі (проти — 3%), у Центральному регіоні — відповідно 90% і 5,5%, у Східному — відповідно 81% і 13%, у Південному — відповідно 69% і 20%.

Якби найближчим часом відбувся референдум стосовно вступу України до НАТО, у ньому взяли б участь 82% опитаних (від 68% жителів Південного регіону до 91% жителів Західного регіону). У листопаді–грудні 2021р. про наміри взяти участь у такому референдумі заявляли 67% опитаних.

За вступ проголосували б 86% тих, хто має намір взяти участь у такому референдумі (проти — 10%), у листопаді–грудні 2021р. — відповідно 70% і 24,5%.

За вступ до НАТО висловили намір голосували 95% жителів Західного регіону, які збираються взяти учать у референдумі (проти — 2%), у Центральному регіоні — відповідно 88,5% і 8,5%, у Східному — відповідно 78% і 16%, у Південному — відповідно 64% і 26%.

Соціологічне опитування проводилося соціологічною службою Центру Разумкова з 20 по 26 вересня 2024 року в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст опитування є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

Опитування методом face-to-face проводилося у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Чернігівській, Чернівецькій областях та місті Києві (у Запорізькій, Донецькій, Миколаївській, Харківській, Херсонській областях — лише на тих територіях, що контролюються урядом України та на яких не ведуться бойові дії).

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів