За потенційного розпаду України біженці вирушать до Західної Європи

18:36 10 лютого 2024 р.

Фото до новини

Україна має військові та фінансові можливості для підтримки своєї оборони та стабільності до кінця 2024 року.

Про це повідомило Польське радіо, пише DailyLviv.com. Німецький федеральний уряд прогнозує, що в разі найгіршого розвитку подій в Україні й перемоги Росії кількість українських біженців зросте на 10 мільйонів, а Німеччина буде однією з країн їхнього призначення. Як пише газета Welt am Sonntag з посиланням на представників силових структур та парламентарів Німеччини, в разі потенційного розпаду України переважна більшість біженців вирушить до Західної Європи.

Водночас, додає видання, німецький уряд у своїх прогнозах виходить з того, що Україна має військові та фінансові можливості для підтримки своєї оборони та стабільності до кінця 2024 року.

Але ситуацію ускладнює затримка у допомозі з боку Сполучених Штатів: Конгрес з осені минулого року не може схвалити додаткового фінансування для підтримки України.

Експерт з питань зовнішньої політики опозиційного Християнсько-демократичного союзу ФРН Родеріх Кізеветтер в коментарі газеті закликав західні держави значно збільшити військову допомогу з огляду на вагання у США.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів