За ніч позиції наших військових на Донбасі обстріляли 34 рази (відео)

09:39 9 січня 2015 р.

речник АТО Леонід Матюхін в ефірі Військового телебачення України

речник АТО Леонід Матюхін в ефірі Військового телебачення України
Фото: 112.ua

У прес-центрі АТО повідомили в п’ятницю останні новини з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі.


Відео: Військове телебачення України

У прес-центрі АТО повідомили сьогодні, 9 січня, такі останні новини з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«Ситуація у зоні проведення антитерористичної операції за минулу ніч суттєво ускладнилася. Незаконні збройні формування, порушуючи режим припинення вогню, значно збільшили кількість обстрілів по позиціях сил АТО з важкого озброєння – мінометів, артилерії у тому числі із реактивних систем залпового вогню «Град».

За ніч бойовики 34 рази обстріляли наших військових. Найбільша активність терористів спостерігалася на донецькому напрямку, хоч збройні провокації зафіксовано й на інших напрямках.

З мінометів бойовики двічі вели вогонь по донецькому аеропорту, населених пунктах Веселе (на Донеччині таку назву мають села в її Артемівському, Великоновосілківському, Волноваському, Володарському, Добропільському, Красноармійському, Новоазовському, Старобешівському, Шахтарському та Ясинуватському районах. – «ЩЛ»), Тоненьке, Опитне (обидва села – в Ясинуватському районі Донеччини. – «ЩЛ»), Мар’їнка (місто та райцентр, від якого до Донецька – 21 км, а автодорогою – 33. – ЩЛ»), Авдіївка (місто обласного підпорядковання на Донеччині. – «ЩЛ»), Гнутове (село на Донеччині, підпорядковане Іллічівській райраді Маріуполя. – ЩЛ»), Новотошковське (селище міського типу в Попаснянському районі Луганщини. – «ЩЛ»), двічі – по Красногорівці  (місто в Мар'їнському районі Донеччини. – «ЩЛ»), тричі – по Пісках (селище в Ясинуватському районі Донеччини неподалік аеропорту Донецька. – «ЩЛ»). Зі стрілецької зброї терористи обстріляли наші позиції в районі населених пунктів Мар’їнка, Нікішине (село в Шахтарському районі Донеччини. – ЩЛ»), Кряківка (село в Новоайдарському районі Луганщини. – «ЩЛ») та Рідкодуб (таку назву мають два населені пункти на Донеччині – селище, підпорядковане міськраді Єнакієвого, й село в Краснолиманському районі. – «ЩЛ»).

Упродовж ночі бойовики дев’ять разів вели вогонь з артилерії, а ще п’ять – із БМ-21 «Град». З артилерійських систем незаконні збройні формування обстріляли населені пункти Велико-Анадоль ( станція у смт Ольгинка Волноваського району Донеччини. – «ЩЛ»), Кам’янка (на Донеччині таку назву мають два села в Старобешівському районі та одне – в Тельманівському. – «ЩЛ»), Октябрське (на Донеччині таку назву мають селище у Великоновосілківському районі й села у Волноваському, Володарському, Добропільському, Слов'янському та Тельманівському, а також підпорядковане Донецькій міськраді. – «ЩЛ»), двічі села Тоненьке, чотири рази села Гнутове, а з «Градів» – Павлопіль  (село в Новоазовського районі Донеччини. – «ЩЛ»), Райгородка (село в Новоайдарському районі Луганщини. – «ЩЛ»), Октябрське й двічі села Кримське (на Донеччині таку назву має селище, підпорядковане Дзержинській міськрад, а на Луганщині – село в Слов'яносербський районі. – ЩЛ»).

Також вісім разів зафіксовано проліт безпілотних літальних апаратів у небі над Дєнєжнікове (село в Новоайдарському районі Лугащини. – «ЩЛ»), Щербак (село в Новоазовському районі Донеччини. – «ЩЛ»), Пантелеймонівка  (на Донеччині таку назву мають селище міського типу, підпорядковане Центрально-Міському району Горлівки, й село в Ясинуватському районі. – «ЩЛ»), Щастя (місто в Новоайдарському районі Луганщини. – «ЩЛ»), Чмирівка (село в Старобільський районі Луганщини. – «ЩЛ»), Краматорськ (місто обласного підпорядкування на Донеччині. – «ЩЛ»), та двічі села Глинку (село в Старобешівському районі Донеччини. – «ЩЛ»),  

Загалом за добу незаконні збройні формування 50 разів обстріляли позиції наших військових. Схоже, що черговий гумконвой привіз на Донбас не продукти харчування».

Про це повідомляється в четвер на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook» та в дайжесті новин, оприлюдненому речником АТО Леонідом Матюхіним в ефірі Військового телебачення України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів