За добу в районі аеропорту Донецька полягли троє наших бійців, бій триває (відео)

18:25 18 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

За даними Генштабу ЗСУ, за минулу добу в районі головного летовища Донеччини загинули під час ведення бойових дій троє військовослужбовців і 31 отримали поранення».


Відео: «Громадське телебачення»

Телеканал «112 Україна» передав сьогодні, 18 січня, в повідомленні «За минулу добу в районі донецького аеропорту загинули 3 бійців, 31 поранений, – Генштаб»:

«За минулу добу в районі донецького аеропорту під час ведення бойових дій загинули 3 військовослужбовців і 31 отримали поранення. Про це повідомили в прес-службі Генерального штабу ЗСУ.

«Сьогодні вранці під прикриттям артилерійського вогню була проведена евакуація поранених захисників аеродрому. Всі поранені евакуйовані в медичні установи, де їм надається необхідна допомога. За даними з офіційних джерел, за минулу добу в районі донецького аеропорту під час ведення бойових дій загинули 3 військовослужбовців і 31 отримали поранення», – йдеться в повідомленні.

В Генштабі запевнили, що ситуація навколо донецького аеропорту знаходиться під контролем сил АТО. «Певні підрозділи злагодженими діями розширили і зачистили від бойовиків територію навколо стратегічного об'єкта», – відзначили в прес-службі. Відомство також запевнило, що українські «кіборги» забезпечені зброєю, боєприпасами та продуктами харчування. Нагадаємо, спікер АТО Андрій Лисенко повідомив, що всього в зоні АТО за добу загинули четверо українських військовослужбовців. У той же час в Луганській ОДА повідомили, що за добу в області загинули троє військовослужбовців». 

Про це інформував у неділю телеканал «112 Україна». Натомість «Громадське телебачення» передало сьогодні, 18 січня, в повідомленні «По аеропорту працюють «Гради» й «Урагани», – комбат Коханівський»:

«По аеропорту працюються «Гради» і «Урагани». Про це Громадському телефоном розповів командир добровольчого батальйону ОУН Микола Коханівський.

«В Піски прийшла на допомогу добровольцям 93 бригада, вона атакує Донецьк. Штурм почався вчора», – зазначив він. Серед бійців ОУН є поранені і вчора і сьогодні, проте, на щастя, неважкі.

«Якщо боєприпасів і медикаментів вистачає добровольчим батальйонам, то зі зброєю ситуація гірша – немає ані артилерії, ані достатньої кількості стрілецької зброї», – сказав комбат».

Про це інформувало в неділю «Громадське телебачення», де перед цим передали сьогодні, 18 січня, в повідомленні «В аеропорту Донецька триває бій, троє бійців поранено, – Бірюков»:

«В донецькому аеропорту триває бій, працюють танки. Про це Громадському телефоном повідомив радник президента Юрій Бірюков. За його словами, більшість поранених – вивезли.

«Бойовики регулярно використовують димові шашки. Вчора машина, яка везла протигази, потрапила під обстріл, сьогодні будемо намагатися їх доставити. Станом на 15.30 – троє поранених українських військових», – зазначив Бірюков.

За цого словами, коридор з аеропорту є, але він нестабільний, постійно обстрілюється».

Про це також інформувало в неділю «Громадське телебачення». Своєю чергою, інтернет-видання «7 Днів-Україна» передало сьогодні, 18 січня, в повідомленні «Кадирівці» атакують позиції «кіборгів», – «Аскольд»:

«Так звані «кадировці» атакують «кіборгів», які тримають оборону в Донецькому аеропорту. Наразі бойовики перебувають на території підземного паркінгу летовища.

Таке на своїй сторінці у «Facebook» повідомляє офіцер 95-ї бригади Валерій Логінов, також відомий під позивним «Аскольд». Українська артилерія підтримує «кіборгів».

«Проти наших хлопців у даний момент воюють, так звані «кадировці», частина з яких знаходиться в підземному паркінгу», – підкреслив Валерій Логінов.

Повідомляється, що з верхніх поверхів бойовики кидають димові гранати РДГ-2 (РДГ-2х), які використовуються для постановки димів білого кольору. Під час горіння гранати виділяється деякий запах, що схожий на запах димових гранат подразнюючої дії. 

Зауважимо, що як димоутворюючу речовину використовують одні й ті ж суміші, які є і в гранатах зі сльозоточивою дією. Тому через те, що дим затягується всередину будівлі і не зникає довше, ніж на відкритому просторі, створюються концентрації, які викликають у бійців сльозовиділення, кашель, блювоту.

Зазначається, що ніч пройшла більш-менш спокійно. Бійцям перший раз за останні 4 доби вдалося трохи поспати. Однак серед українських військовослужбовців є поранені. Їм надають необхідну медичну допомогу.

«Ніч пройшла практично тихо, хлопцям вдалося трохи поспати, перший раз за останні 4 доби. Є поранені, їм надається медична допомога. Наші залишаються на займаних позиціях на терміналі», – розповів «Аскольд».

Нагадаємо, упродовж останньої доби у Донецьку йдуть запеклі бойові дії. У результаті страшного артобстрілу зруйновані десятки будинків, також є поранені».

Про це повідомляється в неділю на сайті інтернет-видання «7 Днів-Україна»

Як інформував «Щоденний Львів», один зі захисників головного летовища Донеччини Василь з позивним «Вай-Фай» повідомив у неділю, що в аеропорту Донецька й сьогодні триває бій між «кіборгами» й кадировцями.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів