За добу на Донбасі загинули щонайменше п'ятеро українських силовиків, – РНБО (оновлено)

15:10 2 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

Про це повідомив у середу речник Інформцентру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко.


Відео: UkrinformTV

Інтернет-видання «Українська правда» інформує сьогодні, 2 липня, в повідомленні «За останню добу загинули щонайменше 5 українських військових і сотні терористів»:

«Упродовж останньої доби проведення АТО з боку загинули щонайменше 5 українських військових, 21 – поранено. Про це під час брифінгу повідомив речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

Він зазначив, що протягом доби військові звільнили три населених пункти: Закотне, Брусівку та Старий Каран та завдали ударів по 120 об'єктах терористів. Повністю знищено один із таборів бойовиків. «Втрати живої сили (з боку терористів. – Ред.) рахуються сотнями», – заявив він.

Атаки бойовиків були здійснені по горі Карачун, де базуються українські військові, та ще на кілька блокпостів біля Слов'янська. В результаті 1 військовий загинув, 3 поранено.

Біля Мілове Лугаснької області відбито атаку терористів. По ній вівся обстріл із не менш ніж двох мінометів, понад 50 мін. Загиблих немає.

Крім того, бойовики протягом доби скоїли 19 обстрілів автоколон, блокпостів та позицій ЗС в районі Поріччя, Крива Лука, Оленівка, Дякове, Сватове, Слов'янськ, Краматорськ, Мілове. «Атаки відбито. Загинули три військовослужбовці, 10 поранено», – зазначив Лисенко.

В ніч на 2 липня бойовики обстріляли із мінометів пункт пропуску Новоазовськ на Донеччині. В результаті обстрілу загинув 1  прикордонник, 8 поранено.

Однак остаточну кількість втрат серед українських військових упродовж 2 фази АТО Лисенко пообіцяв назвати дещо згодом».

Як передавав сьогодні, 2 липня, кореспондент УНІАН, речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко повідомив на брифінгу у середу: «За добу терористи 19 разів обстріляли сили АТО: троє військових загинули, є поранені. 

«Окремі групи бойовиків не полишають спроб прорватися з оточення, зокрема, атаки бойовиків були здійснені на позиції сил АТО на горі Карачун та ще на кілька блокпостів біля Слов’янська, всі атаки були успішно відбиті», – зазначив він.

«Загалом протягом доби терористами скоєно 19 обстрілів автомобільних колон та блокпостів і позицій Збройних сил України в районах населених пунктів Поріччя, Крива Лука, Д’якове, Сватове, Слов’янськ, Краматорськ, Мілове», – зауважив Лисенко.

«Атаки відбито, внаслідок нападів загинуло троє військовослужбовців, 10 поранено», – повідомив він.

«2 липня вночі було відбито напад терористів на військову частину, розташовану неподалік селища Мілове на Луганщині, зокрема, по ній вівся вогонь з не менш ніж з двох мінометів, в бік наших військовослужбовців було випущено понад 50 мін», – поінформував речник РНБО».

Натомість агенція «РБК-Україна» інформувала сьогодні, 2 липня, в повідомленні «У ході нової фази АТО звільнено 3 населених пункти та 1 прикордонний пункт, 4 силовики загинули, – інформцентр РНБО»:

«За останню добу в ході антитерористичної операції (АТО) на Донбасі звільнено 3 населених пункти. Про це під час брифінгу заявив спікер інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Андрій Лисенко, передає кореспондент «РБК-Україна».

Зокрема, за словами Лисенка, сили АТО звільнили від терористів Старий Караван, Закотне і Друзівку.

Крім того, українські військові встановили контроль над прикордонним пунктом пропуску «Довжанський».

При цьому за добу втрати сил АТО складають 3 військовослужбовців та 1 прикордонник.

Нагадаємо, з 1 липня Президент Петро Порошенко оголосив про припинення перемир'я та відновлення АТО в Луганській і Донецькій областях. Як повідомили сьогодні в Держприкордонслужбі, терористи о 2:20 здійснили мінометний обстріл пункту пропуску «Новоазовськ» на кордоні з Росією в Донецькій області: убито 1 прикордонника і 8 поранено».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів