За чотири доби терористи з Північного Кавказу розстріляли понад 60 помічників українських воїнів, – «Шторм»

19:28 13 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Inforesist.org

Начальник штабу добровольчого батальйону спецпризначення Андрій Мельник повідомив у понеділок з посиланням на своїх місцевих інформаторів, що тільки за чотири доби бойовики з Чеченії й Південної Осетії розстріляли на Луганщині понад 60 мирних жителів, які допомагали українським військовим.

Начальник штабу добровольчого батальйону спеціального призначення «Шторм» головного управління МВС в Одеській області Андрій Мельник розповів на прес-конференції в Одеському кризовому медіацентрі, що тільки за чотири доби бойовики в Луганській області розстріляли понад 60 мирних жителів, які допомагали українським військовим. За його словами, коли бійці у вересні «відійшли з Лугутіно, туди зайшли підрозділи чеченців, підрозділи з Південної Осетії, які розстрілювали місцевих жителів, помічених раніше в допомозі українським військовим.

«У перший же день з числа жителів Георгіївки, Лутугиного, Успенки були розстріляні 22 людини. Тіла не були віддані землі, були кинуті в районі звалища твердих побутових відходів – між Лутугине та Успенкою. І в наступні три доби було розстріляно близько 40 осіб. Про це нам повідомляли місцеві жителі, яким вдалося звідти вийти через Щастя», – розповів Мельник. Він додав, що бойовики не давали можливість поховати мертвих. 

«Також цими підрозділами проводився банальний грабунок будинків. Особливо тих людей, які були змушені залишити свої житла і слідом за нами піти в зону, контрольовану українськими військами», – зазначив начальник штабу.

За його словами, бійці «Шторму» несуть службу в зоні АТО, зокрема, в Луганській області 4 місяці. Безпосередньо Мельник там перебував 32 дні – в населених пунктах Новий Айдар, Лутугине, Георгіївка, Щастя, Старобільськ, Сватове.

«У плані ставлення населення – ситуація неоднозначна. Люди розлючені на всіх, немає чіткого поділу – за Україну чи проти України. Люди просто розлючені на війну. В кожній людині у формі і зі зброєю бачать потенційну загрозу, бачать причину того, що їм доводиться терпіти, знегоди, негаразди, життя під обстрілами. Просто хочуть миру. Хто його принесе, їм не так важливо», – розповів боєць.

Він зазначив, що з перерахованих населених пунктів найбільш проукраїнські настрої у жителів Щастя. За його словами, за 4 місяці в зоні АТО загинули 4 бійці «Шторму», 15 поранені, в тому числі 3 – тяжко.

Повідомлення Андрія Мельника передає сьогодні, 13 жовтня, інформаційної агенції кореспондент УНІАН.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів