За час антитерористичної операції на сході України загинули 210 людей, – МОЗ (відео, оновлено)

17:56 11 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: AP Photo

Про це повідомив у середу міністр охорони здоров'я Олег Мусій.


Відео: ТСН

Агенція «ЛІГАБізнесІнформ» передає сьогодні, 11 червня, в повідомленні «За час АТО в Донбасі загинули 210 осіб, – МОЗ»:

«За час проведення антитерористичної операції, з 5 травня, в морги Донецької та Луганської областей надійшли 14 дітей. Про це журналістам перед засіданням Кабміну повідомив міністр охорони здоров'я Олег Мусій.

«За час проведення антитерористичної операції 14 дітей загинули - це ті, хто молодший 18 років. Жінок серед загиблих – дев'ять», – сказав Мусій, слова якого наводить кореспондент «ЛІГАБізнесІнформ». 

На запитання про те, як померли ці люди – від поранень чи хвороб – Мусій відповів: «У мене даних конкретно немає. Це ті цифри, які подає центр екстреної медичної допомоги». 

Загальна кількість загиблих за час АТО в Донецькій і Луганській областях – 210 осіб. «Це ті, хто поступив в морги установ охорони здоров'я. Інших ідентифікованих або неідентифікованих, яких терористи забирають і вивозять – по ним у Міністерства охорони здоров'я даних немає, тому що ми не співпрацюємо із ДНР, ні з іншими терористичними організаціями, і вони нам таку інформацію не пропонують», –  повідомив міністр охорони здоров'я.

За словами Мусія, тільки за вчорашній день в цих регіонах загинули більше 50 чоловік. Чи є серед загиблих мирні громадяни, міністр не уточнив, сказав натомість: «Це ті, хто поступив в морги медичних установ. Для лікарів немає значення, хто загинув. Загинули люди, і вони знаходяться в моргах».

Натомість «Телеканал новин «24» повідомляє сьогодні, 11 червня:

«Міністр охорони здоров'я України Олег Мусій уточнив дані щодо загиблих дітей в Донецькій області за час проведення антитерористичної операції. З життя пішло двоє неповнолітніх. «Цифра, яку я озвучив перед засіданням Кабміну про загиблих 14 дітей, насправді ця цифра відносилася до 14 померших дітей у Донецькій області від нуля до одного року, померлих від різних захворювань у період з 1 червня. Ця цифра відповідає загальній статистиці смертності дітей по країні», – пояснив він.

Урядовець нагадав, що у результаті бойових дій загинули двоє дітей у Слов'янську. Причину їхньої смерті не встановлена, оскільки неможливо провести судмедекспертизу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів