З аеропорту Донецька, який обороняють львівські десантники, евакуйовано шістьох поранених (відео)

17:40 13 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: unn.com.ua

Начальник головного навчального центру Збройних Сил України, генерал Бондар Бондар, повідомив у вівторок: «В аеропорту Донецька проведено ротацію. Протягом доби – шестеро поранених. Всі вони евакуйовані».

Упродовж доби в аеропорту Донецька поранено шість українських військових. Про це, виступаючи сьогодні, 13 січня, у Верховній Раді з доповіддю, повідомив представник Генштабу, начальник головного навчального центру ЗСУ генерал Бондар Бондар.

Він зазначив, що протягом останнього тижня терористи посили обстріли українських позицій. За його словами, найбільш складна ситуація у Станиці Лугаснькій, аеропорту Донецька та біля Маріуполя.

За словами генерала, в аеропорту Донецька проведено ротацію. Протягом доби, за його даними, шість поранених. Всі вони евакуйовані.

Про це повідомляється у вівторок на сайті інтернет-видання «Українська правда». Натомість інтернет-портал «Преса України» передає сьогодні, 13 січня, в повідомленні «Кіборги» стримують потужний штурм, до них прямують сили АТО, – Тетерук»:

«Комбат «Миротворця» та народний депутат Андрій Тетерук повідомив, що українські «кіборги» стримують потужний штурм російських військ та бойовиків. Він сказав, що їм на допомогу прямують сили АТО. 

«Ситуація там, як на війні, складна, але вона не безнадійна. Наші війська достатньо готові, щоб відбивати агресію», – запевнив він.

Комбат Тетерук повідомив також, що «кіборгам» в аеропорту має надійти підкріплення. «Дніпро-1» направив туди підрозділ», – додав він.

Раніше ми повідомляли, що російсько-терористичні війська та бойовики «Донецької народної республіки» атакують позиції українських «кіборгів» в аеропорту Донецька. Військові повідомили, що бойовиків вдвічі більше чим українських захисників.

Нагадаємо, що через загострення ситуації в Донецькому аеропорту парламентарі вирішили викликати у ВР главу Міноборони Степана Полторака. Він має пояснити дії військового керівництва держави щодо кризової ситуації у аеропорту Донецька».

Про це повідомляється у вівторок на сайті інтернет-порталу «Преса України». Своєю чергою, телеканал «112 Україна» інформує у вівторок у повідомленні «Генштаб: У донецькому аеропорту достатньо сил для стримування атак бойовиків»:

«У донецькому аеропорту достатньо сил для стримування бойовиків. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив в.о. спікера Генштабу Владислав Селезньов.

«Один із командирів підрозділів, які забезпечують охорону та оборону аеропорту, заявив, що незважаючи на те, що ситуація в районі аеропорту залишається напруженою, у нас достатньо сил і засобів, щоб тримати оборону», – заявив Селезньов. Раніше повідомлялося, що в Донецьку йдуть активні бої, у результаті яких зруйнована диспетчерська вишка.

За даними спікера АТО Андрія Лисенка, вишка зруйнована до 5-го поверху. Крім того, є дані про те, що бійцям в аеропорту надіслали у підкріплення 7 осіб.

Нагадаємо, раніше депутат Борислав Береза заявив, що в аеропорту Донецька «пекельна ситуація». «Мені дзвонять з усіх телефонів з аеропорту. Там жахлива ситуація. Хлопців просто знищують. Якщо ми нічого не зробимо, після 17:00 у нас там не буде жодного захисника», – заявив нардеп.

Зазначимо, що спікер парламенту Володимир Гройсман має намір зв'язатися з міністром оборони Степаном Полтораком для того, щоб той доповів про ситуацію і Рада змогла допомогти кіборгам. За неофіційними даними, бойовики поставили ультиматум військовим у ДАП до 17:00 покинути новий термінал.

За останнім повідомленням АТЦ, ситуація в аеропорту «стабілізована». У той же час, за непідтвердженими даними, в аеропорту вже троє поранених бійців».

Про це йдеться у вівторок на сайті телеканалу «112 Україна». Як інформував «ЩЛ», 6 січня «Телеканал новин «24» повідомив, що на територію залишків донецького летовища увійшли 50 бійців 80-ї аеромобільної бригади зі Львова», які обороняють аеропорт з одним ріжком набоїв кожен, а також тримають позиції у Водяному неподалік аеропорту, сьогодні ж захисникам аеропорту Донецька висунули ультиматум – відступити до 17:00.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів