Яценюк: Про що 5 годин торгувалися Янукович і Путін у Сочі?

13:08 4 листопада 2013 р.

Фото до новини

Опозиція вимагає офіційної інформації про предмет останніх переговорів президентів України та Росії Віктора Януковича та Владіміра Путіна, які відбувалися у Сочі. Про це заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк на погоджувальній раді в понеділок, 4 листопада, передає прес-служба партії.

"Що це за практика, коли президент України проводить зустріч з президентом іншої держави, а у нас немає жодної офіційної інформації про предмет переговорів, окрім неофіційної про те, що Україна продавала Росії непідписання Угоди про асоціацію з ЄС", - сказав він.

Яценюк також знову звинуватив владу в небажанні підписувати угоду про асоціацію, оскільки навіть провладна фракція Партії регіонів "не дала відповіді на запитання", чи готова голосувати за закон щодо Тимошенко, закон про прокуратуру з рекомендаціями Венеціанської комісії, та постанову про створення тимчасової спеціальної комісії щодо внесення змін до виборчого законодавства.

На переконання Яценюка, першим питанням у вівторок має бути завершення голосування з пенсійної реформи згідно з регламентом, "який вже став не регламентом, а журналом "Мурзилка" голови Верховної Ради".

Яценюк вважає, що профільний комітет під головуванням Андрія Кожем'якіна має розглянути проект Анжеліки Лабунської, після чого його треба невідкладно внести до сесійної зали. За словами Яценюка, опозиція також вносить свій закон про прокуратуру і постанову щодо створення ТСК.

За повідомленнями ЗМІ Путін 27 жовтня під час зустрічі в Сочі з Януковичем 5 годин намагався відмовити Україну від підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом. Про це пише Newsru.ua. Офіційної інформації про зміст розмови президентів не подали ані Кремль, ані Банкова.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів