Янукович звільнив Кузьміна з Генпрокуратури

13:30 4 жовтня 2013 р.

Професор і доктор наук Ренат Кузьмін любив писати листи у США і виконував доручення тільки Генпрокурора.

Президент України Віктор Янукович призначив Рената Кузьміна заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони. Відповідний указ № 542/2013 розміщено на офіційному сайті глави держави в п'ятницю, 4 жовтня.

Раніше Кузьмін обіймав посаду першого заступника генерального прокурора.

Кузьмін (1967 р.н.) - уродженець Донецька, обіймав посади прокурора різних районів Донецька, заступника прокурора Донецької області. У 2003 році - прокурор Києва, з 2005 р. - заступник прокурора Київської області, з 2006 р. - заступник генерального прокурора. У 2010 році був призначений першим заступником генпрокурора. Член ВРЮ, доктор юридичних наук, професор кількох вузів, заслужений юрист України, нагороджений орденами "За заслуги" II та III ст.

На посаді першого заступника генпрокурора Кузьмін курував кримінальні справи щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко, наполягав на необхідності продовження розслідування звинувачень щодо другого президента України (1994-2005рр.) Леоніда Кучми, а також ратував за активне розслідування справи про отруєння третього президента України (2005-2010 рр..) Віктора Ющенка.

17 вересня Кузьмін повідомив, що розслідувати справи проти опозиціонерів йому доручив особисто генпрокурор Віктор Пшонка. За словами Кузьміна, він займається тільки тими справами, які йому доручив особисто Пшонка.

"Я розслідую тільки ті справи, які мені доручає Генеральний прокурор. Ніяких справ самостійно я не порушую і не розслідую. Всі мої дії санкціонував особисто Генеральний прокурор України", - розповів заступник генпрокурора.

"Доручив мені розслідувати справу щодо Наливайченка - розслідую. Як і справу проти Тимошенко. Як доручив справу Гонгадзе. Це стосується і справи про вбивство Щербаня", - додав він.

Також Кузьмін відомий пристрастю до написання статей, книг і політичних листів (конгресу США і президентові Бараку Обамі). 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

newsru.ua/

 

новобудови Львів