Янукович – у зашморгу Кремля, – експерти (відео)

18:45 17 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: mnenie-ua.com

Аналіз ухвалених 16 січня у Верховній Раді законів призвів політологів до висновку, що в Україні реалізується російський сценарій.


Відео: 5 канал

А депутатів, які брали участь у голосуванні, експерти вважають учасниками конституційного заколоту. Політологи також прогнозують: якщо після набуття чинності цих документів почнуться масові арешти – санкції проти української влади стануть реальністю.

Водночас, фахівці не виключають зростання протестних настроїв серед населення через учорашні події в парламенті. При цьому побоюються, що в неділю, коли на Майдан Незалежності знову вийде багато людей, не обійдеться без провокацій з боку влади, тільки тоді вже силовий сценарій розгону буде законним.

Виходом із ситуації, що склалася, експерти називають відтік із «Партії регіонів» депутатів, які виступлять проти вчорашнього голосування, та – як наслідок – переформатування парламентської більшості. Натомість подівань на те, що влада схаменеться, чи на те, що кризу можна вирішити за столом переговорів – на думку фахівців – немає.

Зокрема, політолог Олексій Гарань вважає: «Очевидно, що в неділю вийде багато людей на вулицю і очевидно, що це теж частина сценарію влади, запущеного вже давно, ще в листопаді місяці – це, я думаю, російський сценарій. Результат його – Янукович має бути замараний в крові, міжнародна ізоляція Януковича і він здає все з потрохами Росії. Процес почався, він засунув голову у зашморг, який сплетений у Кремлі. Питання тільки в тому, щоб остаточно його туди затягнути».

Ще один політолог, Володимир Фесенко, розмірковує: «Одна річ – застосовувати ці міліцейські репресії проти десятків людей точково, інша річ – пред’являти звинувачення тисячам. Буде активний спротив, або отой самий перехід до поліцейської держави. Якщо застосовувати ці санкції – попередження про санкції стануть реальністю».

Про це інформує в п’ятницю «5 канал».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів