Янукович пообіцяв ООН почати консультації (доповнено відеосюжетом)

21:25 8 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: newsradio.com.ua

Але про те, з ким саме, – не уточнив.

Прес-служба Президента України стисло повідомила сьогодні, 8 грудня, що «Віктор Янукович телефоном поспілкувався з Президентом Європейської Комісії Жозе Мануелем Баррозу та Генеральним секретарем ООН Бан Кі-муном (те, що насправді він – Пан Гі Мун, оточенню Януковича, як бачимо, невідомо. – «ЩЛ») і що «під час розмов сторони обговорили питання поточної співпраці, внутрішньополітичну ситуацію в Україні та підходи до її розв’язання».

Натомість прес-служба ООН, як інформує в неділю «Тиждень.ua», повідомляє: «Віктор Янукович у телефонній розмові запевнив Пан Гі Муна в тому, що для розрішення кризи в країні «будуть розпочаті консультації».

Але те, з ким саме будуть проведені консультації – не уточнюється. Натомість повідомляється, що генеральний секретар ООН в розмові висловив глибоку стурбованість ситуацією в Україні, а також «підкреслив, що не можна вдаватися до насильства, і закликав сторони до мирного діалогу».

Як повідомляв «Щоденний Львів», голова Єврокомісії закликав Януковича до стриманості, а до Києва летить головний дипломат ЄС – щоб сприяти пошуку в Україні виходу з політичної кризи.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів