Янукович "частково помилує" Тимошенко на прохання ЄС

22:39 15 жовтня 2013 р.

Про це сказав представник спеціальної моніторингової місії Європарламенту екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський у коментарі журналістам.

ЄС запропонував Президенту України Віктору Януковичу застосувати до екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко процедуру "часткового помилування". Як передає кореспондент "УНІАН", про це сказав представник спеціальної моніторингової місії Європарламенту екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський у коментарі журналістам.

"Ми говоримо про так зване часткове помилування і це наша пропозиція, яку ми написали в листі, направленому Президенту України. Ми про це говоритимемо. Здається, це найреалістичніший підхід і терміни дозволяють це виконати. Часу вже не багато. Залишилося 42 дні до Вільнюського саміту", - сказав Квасневський.

Відповідаючи на питання, що має перебчачає варіант часткового помилування і якими правами Тимошенко володітиме у разі його застосування при лікуванні в Німеччині, Квасневський сказав: "Якщо буде змінено строк із 7 років на 2 роки, які вона вже перебуває в ув`язненні, то, звичайно, вона залишиться громадянином України, який перебуває на лікуванні в Німеччині".

Нагадаємо, раніше Тимошенко погодилася на помилування без реабілітації. Про це повідомляє Newsru.ua.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів