Якщо успіхи колабораціоністів будуть відчутними – Кремль може спробувати ввести війська, – експерт

23:10 10 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Такого висновку дійшов за підсумками 10 квітня керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор «Інформаційного опору» Дмитро Тимчук.

Керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор «Інформаційного опору» Дмитро Тимчук розпочав коментувати підсумки 10 квітня на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» уже традиційно для нього – «з поганого:

1. Сценарій Москви з розколу України став уповільненим, але не менш виснажливим.

Не вирішено проблеми з терористами в Донецьку й Луганську. Раз по раз піднімають голову проросійські «колорадські жуки» на півдні – після Миколаєва вони активізувалися в Одесі. А на кордоні продовжують стирчати російські війська.

Цей невеселий цирк явно має на меті протриматися до президентських виборів і спробувати їх зірвати. А якщо успіхи колабораціоністів будуть відчутні до виборів, то Кремль може спробувати таки ввести війська в Україну – ми такої можливості ніяк не виключаємо.

Усе це всім нам неабияк набридло. Як бачимо з останніх заяв – українській владі також. 

Вона обіцяє нарешті вирішувати проблему кардинально, в разі необхідності – і з використанням сили. Будемо сподіватися, політична воля та рішучість будут, і дадуть свої позитивні плоди вже невдовзі. Хоч, звісно, кровопролиття не потрібно нікому.

2. Путін розповів про те, що змусило його анексувати Крим. Мовляв, орієнтиром для дій Росії стали «дані попередніх соціологічних опитувань жителів регіону».

Я не знаю про те, чи Путін – справді ідіот, чи тільки вдає його. У мене немає відповідної медичної освіти, щоб ставити йому діагноз. Але те, що говорить цей діяч, викликає тривогу за його психічне здоров'я.

Якщо світ буде будуватися на подібній логіці, якщо війни і захоплення територій будуть здійснюватися на основі якихось незрозумілих і нікому не відомих «даних соцопитувань», то історія цивілізації закінчиться набагато швидше, аніж хотілося б.

Дуже сподіваюся, що світ знайде управу на цього божевільного з ядерною дубиною.

З хорошого:

1. Росія позбавлена права голосу до кінця року в Парламентській асамблеї Ради Європи. Вся пропагандистська й дипломатична (а це вже в Росії одне й те ж) машина Кремля буксує на європейських просторах тоді, коли мова заходить про Україну. Рашистським доморощеним геббельсам заткнули в Європі рота. І правильно зробили.

Водночас керівник «Freedom House» Девід Крамер сьогодні заявив, що в Україні не спостерігаються ті прояви екстремізму й радикалізму, про які з піною у рота віщають в Москві. ОБСЄ, своєю чергою, не підтверджує утиску прав російськомовних українців.

Завіса брехні імені Путіна тане. І за нею весь світ бачить спотворене люттю обличчя Владіміра Владіміровіча. Відповідно, зростає підтримка України. І це правильно.

2. НАТО нарощує військово- морське угруповання в Чорному морі. Завтра до американського есмінця «USS Donald Cook», який знаходиться там, приєднається великий розвідувальний корабель «Dupuy de Lome», а 14 квітня в Чорне море увійде і есмінець «Duplex» ВМС Франції.

НАТО заявляло, що не буде воювати на боці України. Росії нібито боятися нічого. Але коли біля берегів щойно відрубаних агресором територій прогулюються серйозні хлопці зі зброєю напоготові, то це нервує. Сон окупанта стає на кшталт сну алкоголіка – тривожним і лаконічним.

3. МЗС України прогнозує початок дії безвізового режиму з ЄС з 1 січня 2015 року.

Чесно скажу: особисто мені безвізовий режим що з ЄС, що з Уругваєм або Бурунді байдужий. Я в Європі (не ЄС) за останні 20 років був тільки в Косово – у відрядженні в КФОР. Але для дуже багатьох наших співгромадян безвізовий режим дійсно потрібний.

Я також чудово розумію, що безвізовий режим – це те, що ми, прості українці, у відносинах з ЄС можемо помацати руками. Знову таки – практичне свідчення довіри і приязні до нас. Тобто це – серйозний акт підтримки, яка нам сьогодні така необхідна.

4. Триває спонтанний всеукраїнський флеш-моб «Сувора правда». В Одесі активісти з криками « Путінська повія!» закидали яйцями кандидата в президенти Сергія Тігіпка.

Взагалі все це неправильно. Ми цілком цивілізовані люди, щоб свої симпатії і антипатії виразити в день виборів, з виборчим бюлетенем в руках.

Але тут я б сказав – рейтинг «на обличчя». Точніше, на обличчі. Ось така народна інфографіка».

Як повідомляв «Щоденний Львів», у Луганську терористи в будівлі обласного СБУ заявили, що їм необхідно протриматися до 5-ї ранку, тим часом Росія розгортає на кордоні з Україною польові госпіталі й пункти зв'язку.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів