Вишеградська четвірка реформуватиме Україну

16:59 16 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: dok.znaimo.com.ua

Словаччина стане головною країною у допомозі в реформуванні енергетичного сектору та сектору безпеки. Польща відповідатиме за децентралізацію, місцеве самоврядування та фінансовий сектор. Чехія допомагатиме у реформуванні сфери ЗМІ, освіти, громадянського суспільства. Угорщина – економіка, малий і середній бізнес, угода про зону вільної торгівлі/

Перед прибуттям до Києва представники Вишеградської четвірки домовилися щодо практичного розподілу внесків у конкретні сфери провадження реформ в Україні. Про це у вівторок на прес-конференції в Києві заявив віце-прем'єр-міністр, міністр закордонних справ та європейської інтеграції Словацької Республіки Мірослав Лайчак.

«Словаччина стане головною країною у допомозі в реформуванні енергетичного сектору та сектору безпеки. Польща відповідатиме за децентралізацію, місцеве самоврядування та фінансовий сектор. Чехія допомагатиме у реформуванні сфери ЗМІ, освіти, громадянського суспільства. Угорщина - економіка, малий і середній бізнес, угода про зону вільної торгівлі», - повідомив він.

Лайчак підкреслив, що ніхто не зможе впроваджувати реформи, окрім самої України. Однак альтернативи реформам не існує. «Ми хочемо бачити Україну процвітаючою європейською країною. І впевнені, що так і буде», - наголосив він.

Словацький віце-прем'єр також зазначив, що візит представників Вишеградської четвірки має на меті підтримку мирного процесу на основі Мінського протоколу.

Про це повідомив Укрінформ.

Як уже повідомлялося в ЗМІ, лідери країн ЄС обіцяють допомагати Україні тільки у разі проведення, а не декларування реформ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів