Виконання закону про «амністію» контролюватиме «гуманітарна група»

23:30 16 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: newsradio.com.ua

Про це повідомив у неділю голова політради й фракції ВО «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

По завершенні переговорів представників опозиції з генпрокурором Віктором Пшонкою з Генпрокурором, на якій вони домоглися добилася оприлюднення ним повідомлення, необхідного для набуття чинності закону про «амністію», Яценюк поінформував, що на цих перемовинах було прийнято також рішення про створення гуманітарної робочої групи щодо виконання цього документу. Голова політради й фракції ВО «Батьківщина» пояснив:

«Ми хочемо чітко відслідкувати всі кримінальні справи, які повинні бути закриті. Під дію цього закону повинні підпасти всі, хто брав участь в акціях протесту, щоб кожен знав, що він захищений, його ніхто не буде переслідувати, він буде звільнений від кримінального переслідування. До робочої групи будуть входити депутати всіх фракцій, представники правоохоронних і силових структур, аби «чітко відслідковувати виконання закону».

Яценюк також зазначив, що розмова була «важка, але результативна». Він також конкретизував:

«Перед нами стояло декілька завдань. Перше – звільнити наших побратимів і не допустити відкриття кримінального провадження і арешту декількох тисяч осіб, на яких вже заготовлені матеріали кримінальних справ».

Друге завдання – зберегти Майдан, зберегти наш мирний протест, територію свободи, яка є сьогодні українським Євромайданом. Опозиції вдалося добитись, щоб закон про звільнення від покарання учасників акцій протесту набув чинності.

Хочу привітати сотні і тисячі людей, сімей наших побратимів, які зараз звільнені від кримінальної відповідальності, які можуть далі продовжувати боротьбу за європейське майбутнє України. Наша акція залишається на Майдані, Хрещатику, в Жовтневому палаці, Будинку профспілок, Українському домі».

 Ми продовжуємо наш мирний протест, продовжуємо наш мирний наступ. Наступний пленарний тиждень, зокрема вівторок, дуже важливий.

Ми ставимо питання порядку денного – постанову парламенту про відновлення редакції Конституції 2004 року. Люди прийдуть підтримати український парламент, якщо парламент готовий підтримувати український народ в його прагненні відновити конституційний лад в державі».

Про це інформує у неділю прес-служба ВО «Батьківщина».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів