Всеукраїнський референдум про державний устрій проведуть 15 червня, – голова ДонОДА

20:03 29 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

У цьому запевнив у вівторок керівник Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута.

Як передають сьогодні, 29 квітня, «Новости Донбасса», голова Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута заявив у вівторок: «Ми побували з мером Донецька в Києві, ми донесли до центральної влади думку суспільства про те, що референдум необхідний. Референдум буде, але не 11 або 25 травня, як хоче Донецька народна республіка, а 15 червня. Для цього необхідно прийняття відповідного рішення ВРУ , повинен бути спеціальний закон і він повинен бути прийнятий».

Як підкреслив голова ДонОДА, в ході поїздки були пред'явлені вимоги центральної влади – це децентралізація, офіційний статус російської мови і муніципальна міліція. Натомість пропозиція щодо муніципальної міліції, за словами Тарути, не була прийнята.

Сергій Тарута.також зазначив, що незабаром пройде нарада з питань децентралізації за участю депутатів від різних регіонів України. У ньому мають взяти участь депутати з Донецької, Луганської, Тернопільської, Львівської областей. Зустріч запланована на 6 травня. У ході зустрічі учасники обговорять початок передачі повноважень регіонам.

Як повідомляв «Щоденний Львів», РНБО доручила Кабінету Міністрів розробити законопроект про всеукраїнський референдум – про це повідомив у вівторок голова тимчасової спеціальної комісії з підготовки змін до Конституції Руслан Князевич.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів