ВР спростила позбавлення опозиціонерів депутатства

14:58 16 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

235 провладних депутатів проголосували за зміну процедури зняття недоторканності з народних обранців.

Якщо президент підпише закон про це без правок, то подання Генпрокуратури про позбавлення недоторканності депутата буде автоматично потрапляти до порядку денного Верховної Ради. Бо, як стверджує ініціатор відповідного законопроекту, «регіонал Володимир Олійник», «за» нього проголосували 235 депутатів.

Причому робили це в традиціях СРСР – руками і без обговорення. Повідомляючи про це сьогодні, 16 січня, «ЛIГАБiзнесIнформ» додає:

«Поки що незрозуміло те, в якому вигляді зафіксований результат голосування (електронна система Рада не застосовувалася, підписи 235 депутатів, нібито голосували «за « поки не пред'явлені). «Регіонали» вже готові застосувати закон по сьогоднішнім подіям у парламенті.

Ініціатор спрощення зняття депутатської недоторканності буде просити застосувати прийнятий сьогодні закон до депутатів-опозиціонерів, що побив регіонала Володимира Малишева на сьогоднішньому засіданні Верховної Ради. Про це народний депутат від фракції «Партії регіонів» Володимир Олійник.

«Я буду наполягати, щоб негайно були застосовані всі механізми, якщо закон буде підписаний президентом, по ситуації з нашим колегою, якого побили тут, на робочому місці. Потрібно ставити питання про зняття недоторканності і притягнення до відповідальності», – сказав він.  Олійник також зазначив, що сам очевидцем події не був, проте бачив, що в даний час в сесійній залі надають медичну допомогу регіоналу Володимиру Малишеву.

Прийнятий сьогодні закон передбачає, що подання Генпрокуратури про зняття депутатської недоторканності, минаючи регламентний комітет ВР, подається відразу в парламент і автоматично включається до порядку денного голосування. 

Нагадаємо, 14 січня депутат від Партії регіонів Володимир Олійник зареєстрував законопроект № 3883 «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України». 

Метою законопроекту є вдосконалення процедури надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання чи арешт народного депутата України. 

Законопроект передбачає оптимізацію строків розгляду питання позбавлення недоторканності Радою. 

«Усі факти, пов'язані з притягненням до кримінальної відповідальності, затриманням або арештом народного депутата України, досліджуються безпосередньо на пленарному засіданні Верховної Ради за участю всього депутатського корпусу, а не в профільному комітеті», – йдеться в пояснювальній записці. 

Автор документа вважає, що деякі положення Регламенту Верховної Ради України в комплексі створюють можливості для уникнення народним депутатом України відповідальності за скоєний злочин».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів