ВР розглядає подання ГПУ щодо зняття недоторканності з нардепа-львів’янина

11:10 31 жовтня 2019 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

Верховна Рада розглядає подання Генпрокуратури щодо зняття недоторканності, затримання та арешту народного депутата Ярослава Дубневича.

Про це повідомили в четвер, 31 жовтня, в агенції новин «Укрінформ», де також розповіли: «На засіданні парламенту щодо цього виступає Генеральний прокурор Руслан Рябошапка та озвучує інформацію слідства».

«17 жовтня генпрокурор Руслан Рябошапка підписав подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Ярослава Дубневича. Зазначається, що у ході досудового розслідування Національного антикорупційного бюро було зібрано достатньо доказів для повідомлення народному депутату про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем)», – поінформували також в агенції новин.

«За версією слідства, ці діяння спричинили збитки у розмірі 93 мільйони 277 тисяч гривень. Зокрема, як стверджують слідчі, будучи депутатом восьмого скликання і головою комітету Верховної Ради з питань транспорту, Дубневич разом зі спільниками розробив схему щодо узгодженого завищення ціни під час реалізації стрілочної продукції для філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця», – розповіли також в агенції новин.

«Комітет Верховної Ради України з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту 30 жовтня визнав законними подання Генерального прокурора Руслана Рябошапки щодо зняття недоторканності, затримання та арешту народного депутата Ярослава Дубневича», –

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів