Власенка випустили з ГПУ після шестигодинного допиту під заставу в 22 тисячі грн.

22:58 11 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: Tymoshenko.UA

Однак йому призначили повторні допити на завтра, післязавтра й на п’ятницю.

Як інформує сьогодні, 11 листопада, прес-служба «Батьківщини», захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко вийшов з Головного слідчого управління Генпрокуратури, де його протримали понад шість годин. Своєю чергою, речниця Генеральної прокуратури України Маргарита Велькова повідомила журналісту «Радіо Свобода»

«Сьогодні Власенку було вручено повідомлення про підозру. Він підозрюється в заподіянні тілесних ушкоджень неодноразово, а також умисному вчиненні насильницьких дій по відношенню до своєї екс-дружини». 

Натомість захисник Юлії Тимошенко заявив після допиту в Генпрокуратурі, що йому призначили повторні допити на завтра, післязавтра і на п’ятницю – за його словами, знаючи, що завтра до України має прибути спостережна місія Європейського парламенту. Відтак Власенко припустив, що йому, найімовірніше, обмежать виїзд із Києва – щоб, як він заявив, «позбавити його можливості бачити» його підзахисну Тимошенко, а її «позбавити права на захист», 

«Радіо Свобода» також нагадує:

«Наталія Окунська, з якою Сергій Власенко має спільну дочку, – колишня модель і телеведуча… Про те, що Власенко нібито застосовував до неї силу під час подружнього життя, Окунська заявляла ще у 2008 році, незабаром після розлучення. 

Однак Сергій Власенко, який на той момент був народним депутатом, категорично спростовував ці заяви. У 2011 році Наталя Окунська подала позов на Власенка про сплату аліментів: тоді жінка заявляла, що не отримали від колишнього чоловіка «ні копійки» на виховання спільної дочки. Крім цього, Окунська вирішувала в суді питання про розподіл спільного майна. 

Сам Власенко всі звинувачення колишньої дружини неодноразово спростовував. На його думку, судова активність Окунської в останні 2 роки не випадкова: таким чином оточення президента намагається, як казав Власенко, закрити рота тим, хто захищає Юлію Тимошенко».

«Радіо Свобода» повідомило також, що під час допиту Власенка до Генпрокуратури приїхав лідер фракції «Батьківщини» Арсеній Яценюк, який перебував там перебуває у холі разом із… бійцями «Беркуту», які, за даними партії, розташувалися й довкола будівлі ГПУ.

Своєю чергою, «Українська правда» інформує, що, за словами Власенка, попередньо Генпрокуратурою планувався запобіжний захід у вигляді його тримання під вартою, і лише після публічних заяв опозиціонерів плани ГПУ змінилися.

«Спочатку вони планували грошову заставу розміром в мільйон гривень. Що виглядало сміхотворно, оскільки максимальна сума за цими звинуваченнями – 22 тисячі гривень. Коли вони це побачили, вони в стані шоку пішли переписувати це подання і з'явилася нова цифра у 22 тисячі гривень», - додав він, запевнивши, що у вівторок прибуде на допит до ГПУ на 14 годину дня.

Тим часом політолог, директор соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко, резюмував у коментарі кореспонденту «ГолосUA»:

«Пильна увага Генеральної прокуратури до Сергія Власенка свідчить про те, що Тимошенко не буде звільнена. Виклик до Генпрокуратури керівникагрупи захисту екс-прем'єр- міністра Юлії Тимошенко Сергія Власенка фактично напередодні Вільнюського саміту зовсім не випадковий.

Генпрокуратура показує, що в неї є своя точка зору на міжнародні події, і вона вибирає час арешту одного із сподвижників Тимошенко в той момент, коли вирішується питання про її звільнення. Це такий собі доказ того, що «проблема Тимошенко» нерозв'язна і Заходу потрібно відступити від вимог її звільнення та підписати все, що запропонує Україна».

Відтак Небоженко зазначив, що привід для арешту С. Власенка може бути абсолютно будь-яким: починаючи від аліментів, закінчуючи несплатою податків. «Для нашої прокуратури, яка не вміє боротися зі злочинністю, але є чудовим інструментом політичного тиску, це нескладно», –констатував політолог. 

Як повідомляв «Щоденний Львів», лідер фракції «Батьківщини» Арсеній Яценюк заявив сьогодні, 11 листопада, що його перший заступник Олександр Турчинов розповів йому в телефонній розмові про повідомлення «смскою» від захисника Юлії Тимошенко – Сергія Власенка – про спробу заарештувати його під час допиту в головному слідчому управлінні ГПУ. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів