Голова ГО назвав головну помилку влади Львова при створенні ОТГ

23:48 12 серпня 2020 р.

Фото до новини

Влада Львова зробила помилку, уникаючи спілкування з жителями громад щодо Львівської ОТГ. З цієї причини мешканці Винників, Дублянів, Брюховичів та інших 18-ти населених пунктів, які мають увійти до складу Львівської ОТГ, не розуміють, що на них чекає. Звідси – спротив і несприйняття ситуації.


Відео: Львівський пресклуб

Так вважає Михайло Семко, голова ГО “Добра громада”, представник Української галицької партії, який взяв участь в обговоренні теми «Основні проблеми становлення Львівської ОТГ. Як їх вирішити?» у Львівському пресклубі.

- Для прикладу, я мешкаю у Залізничному районі і бачу, як від Білогорщі роблять дорогу, в яку «влили» 40 млн грн, але людям не доносять інформацію – чи це з’єднають Білогорщу і Левандівку, чи зроблять друге кільце до Рясного, яке би розв’язало проблему корків. Вони не знають, куди йдуть гроші і що вони отримають за них, – пояснив Михайло Семко. – Я би пропонував у бюджетній резолюції закладати конкретні проєкти, щоб мешканці чітко розуміли, що вони отримають. 

Михайло Семко також зауважив, що владі Львова, яка не може вирішити проблеми інфраструктури у місті, після адміністративно-територіальної реформи доведеться брати на себе відповідальність за новодолучені населені пункти.  

- Дуже часто підприємці перереєстровувались в Пустомитівський район та інші райони. Бо там найшвидше і найякісніше можна було отримати сервісні послуги. На жаль, часто це були особисті контакти чи домовленості. Тому потрібно робити інфраструктуру в новодолучених населених пунктах для громади. 

На думку Михайла Семка, зараз вирують емоції і тому ми бачимо багато позовів до суду від тих чи інших незгідних громад. У цьому немає нічого поганого. Проте, за словами Семка, коли люди уважно проаналізують певні речі, тільки тоді зможуть робити свій вибір впевнено. І відповідальність насамперед має бути на громаді, адже політичні партії, які агітують за те чи інше рішення, насправді зацікавлені в іншому – привести до влади якомога більше своїх представників. 

- До реформи райони мали малі повноваження. Передовсям бюджетні повноваження, освітні і медичні повноваження. У зв'язку з тим, що в нас відбувається адмінреформа, громада має брати на себе відповідальність та повноваження: якщо їм потрібно три або дві школи… Тобто, ретельно проаналізувати справжній стан на місцях. Районна влада має бути більше номінальною або ж перехідною. Як тільки внесуть кінцеві зміни – тоді ми зможемо сказати про справжні повноваження районних рад та їх вигляд. Кінцевий результат – це вписання в Конституцію України реформу децентралізації, – сказав Михайло Семко. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів