Влада готова асоціювати Україну з ЄС за $10 млрд.?

23:58 7 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: korrespondent.net

«Найстрашніше, що сталося – ми не підписали 29 листопада (угоду про асоціацію України з ЄС. – «ЩЛ»), – визнав перший віце-прем'єр Сергій Арбузов.

«ГолосUA» інформує сьогодні, 7 грудня, під заголовком «Арбузов заявив, що за 10 мільярдів доларів Україна підпише Угоду про асоціацію з ЄС»:

«Україна для підтримки платіжного балансу необхідно залучити позики на суму не менше $10 млрд., заявив перший віце-прем'єр Сергій Арбузов. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«А нам пропонували EUR 610 млн.», – сказав він на зустрічі зі студентами про підсумки переговорів з ЄС, показаної на Першому національному в суботу.

С. Арбузов пояснив, що потреба в такому фінансуванні виникла у зв'язку з різким падінням експорту в Росію, погіршенням ситуації на інших товарних ринках і закриттям зовнішніх ринків запозичень для України.

«Я звернувся з проханням підтримати нас позикою, Європа погодилася, але була зроблена помилка – ми не поклали це на папір», – пояснив перший віце-прем'єр причину прийнятого рішення про паузу в підписанні Угоди з ЄС.

За його словами, відсутність фінансової допомоги у зазначеному ним розмірі могла б призвести до дефолту країни.

«Найстрашніше, що сталося – ми не підписали 29 листопада. Підпишемо наступного 29-го, підпишемо через місяць, два...», – сказав С. Арбузов.

Як повідомляв «Щоденний Львів», ЄС пропонував Януковичу 50 мільярдів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів