Вільна Росія вітає похід ЗСУ на Курщину

09:08 10 серпня 2024 р.

Фото до новини

Рада Форуму вільної Росії прийняла заяву щодо подій у Курській області.

Заява Ради Форуму вільної Росії щодо подій у Курській області поширив 13-й чемпіон світу з шахів, політичний діяч Гаррі Каспаров, пише DailyLviv.com.

"Дивлячись на події, які розгорталися останніми днями в Курській області, вважаємо за потрібне підкреслити наступне:

Як ми вже не раз заявляли, війна, розв'язана Путіним проти України, є злочинною. Тепер ця війна повертається до Росії, що цілком законно. "Хто сіє вітер, той пожне бурю. "Всі жертви та руйнування, спричинені цією війною, в тому числі на території РФ, є прямим наслідком злочинної політики Путіна.

Для України ця війна є оборонною і справедливою. Українці борються за свою свободу і незалежність, за право існувати на Землі як держави і нації. Вони мають право захищатися так, як вважають за потрібне, дотримуючись законів та звичаїв війни. Переведення військових дій на територію агресора — їх законне право.

Вітаємо прорив Збройних Сил України в Курській області, який показує нам, що хід війни не визначений. Місцеві успіхи путінських окупантів в Україні виявилися лише окремим епізодом війни. Тепер ініціатива перейшла до українців, що дає надію, що перемога України у цій війні не тільки можлива, але й цілком ймовірно.

Читайте також: Росії може знадобитися рік, щоб повернути Курську область - The Washington Post

Особливо вражає той факт, що нинішні успіхи українських Збройних Сил будуть досягнуті при дуже обмежених постачанні зброї зі західних країн та під час гострої дефіциту живої сили, про що останнім часом так багато говорили всілякі експерти. Прорив Збройних Сил України в Курській області знову переконує нас, що боротьба за праведне діло – найсильніша мотивація, яка іноді впливає на хід бойових дій, ніж озброєння та обладнання солдат.

Те, що відбувається в Курській області - найкраща відповідь скептикам, які стверджують про необхідність переговорів і неможливість в'їзду на кордони 1991 року. Хід війни непередбачуваний, і її остаточний результат може бути не зовсім таким, як уявлялося.

На жаль, жодна бойова операція не обходиться без жертв. Висловлюємо співчуття рідним та близьким мирних жителів, які загинули внаслідок бойових дій на Курській області. Водночас звертаємо їх увагу на те, що справжнім винуватцем смерті цих людей (як і всіх жертв війни) є російський диктатор, який розв'язав цю війну і продовжує вести її до сьогодні.

Також нагадуємо, що ми з початку постійно підтримуємо Україну у цій війні. Ми бачимо українські Збройні Сили як наших природних союзників у боротьбі з тиранією Путіна. Це наша основна відмінність від інших російських загонів політичної еміграції, які досі не займають достатньо ізольованої позиції щодо цієї війни. Закликаємо подумати і почати надавати ефективну підтримку тим, хто зі зброєю в руках протидіє путінській агресії зараз: українським Збройним Силам та російським добровольцям.

Наше гасло - "Перемога Україні, свобода Росії" - набуває нового значення тепер, коли ми бачимо, як українські Збройні Сили ходять по території Росії, фактично звільняють її від путінізму. Яким би не був остаточний результат цієї операції, стає зрозумілим одне: режим Путіна не такий сильний, як здається. Його можна розбити зі зброєю як в Україні, так і в Росії.

9 серпня 2024 року",- йдеться в заяві.

Читайте також: Військова колона росіян знищена в селі на Курщині — хати не постраждали (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів