«Військовослужбовці АТО зірвали нахабні плани бойовиків», – Міноборони (відео)

12:50 18 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ludivchernom/twitter.com

Про це повідомляє в неділю Управління преси та інформації МОУ.


Відео: «Телеканал новин «24»

Управління преси та інформації Міністерства оборони України розповідає сьогодні, 18 травня, в повідомленні «Військовослужбовці АТО спрацювали на випередження та зірвали нахабні плани бойовиків»:

«Сьогодні російські ЗМІ поширили інформацію, посилаючись на якогось «представника влади ДНР», що нібито «зараз тривають повномасштабні бої в районі Слов’янська та Краматорська», створюючи сенсацію із заяви людини, яка діє спільно з терористами та озброєними сепаратистами. Управління преси та інформації Міністерства оборони України звертає увагу, що за даними прес-секретаря начальника Генштабу ЗС України підполковника Олексія Дмитрашківсього, повномасштабні бої цієї ночі не відбувалися. 

Взагалі, терористи, продовжуючи свої цинічно-підступні боягузливі вилазки обстрілюють блокпости з території житлових кварталів. У всіх випадках військовослужбовці АТО дають оперативну та адекватну відсіч противнику, не даючи бойовикам провести атаки та захоплення об’єктів.

Окрім цього, жоден з мирних мешканців на території, де проводиться АТО не постраждав. Українські військові виконують завдання з метою захисту мирного населення від терористів!

Сьогодні вночі у таборі українських військовослужбовців, які залучені до антитерористичної операції, відбулась навчальна тривога та бойове злагодження. Після сигналу сирени у таборі, одразу було виявлено заздалегідь обладнані позиції терористів у лісових насадженнях неподалік, які запустили в повітря білу сигнальну ракету, та з переляку відступили, хоча планували атакувати військових з двох сторін. Таким чином військовослужбовці АТО спрацювали на випередження, та зірвали нахабні плани терористів. 

Також вночі обстріляний зі стрілецької та снайперської зброї, підствольних гранатометів табір військовослужбовців поблизу м. Ізюм. Військові відбили напад. Внаслідок протистояння отримали поранення двоє військовослужбовців Національної гвардії.

Цієї ж ночі також обстріляні чотири блокпости навколо Слов’янська, де несуть службу військовослужбовці ЗС України, підрозділи яких входять до складу АТО. Військові дали відсіч бойовикам.

Один з військовослужбовців легкопоранений, його товариш отримав поранення середнього ступеня важкості. Для надання допомоги прибув вертоліт з військовими медиками.

Постраждалих серед мирного населення немає!».

Як повідомляв «Щоденний Львів», українські військові знищили вчора під Слов'янськом до ста терористів –  таку інформацію учасника бою цитує в неділю журналіст Аркадій Бабченко.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів